Ananászos csirke
Hozzávalók
2 db csirkemell (kb. 1 kg) 1 doboz ananászkonzerv 0,2 dl tejföl 0,3 dl tejszÃn pici szerecsendió só vaj
A csirkemelleket szépen szeletekre vágod, majd olajban mindkét oldalát pirosra sütöd. ElÅ‘készÃtesz egy mélyebb jénai tálat, majd az alját kikened vajjal. Ezután a szeleteket belefekteted, mindegyik tetejére megy só és Å‘rölt szerecsendió, ezután rakod bele a darabolt ananászt, majd ismét a husi következik, rá a só és a szerecsendió, majd az ananász. Ezt addit csinálod, amÃg van hozzávalód. Ezután az ananász levét, a tejfölt és a tejszÃnt egy mély tálban összekevered, és az egészet a jénai tálba öntöd. Ezután, hogy még finomabb legyen, reszelhetsz sajtot a tetejére, de ezt el is hagyhatod. Majd lefóliázod, és 25 percig sütÅ‘ben sütöd. Ezután leveszed a fóliát róla, kikapcsolod a sütÅ‘t és még vagy 10 percig bent hagyod a sütÅ‘ben. Elég közepes lángon sütnöd. Rizzsel tálalod. Nagyon finom.
|