Tárkonyos zöldségleves hamis májgaluskával


Hozzávalók


1 csokor leveszöldség
30 dkg zöldborsó (bármilyen)
1 kis darab karalábé
1 kis darab zeller
3-4 db kisebb burgonya
petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
só
bors
ételízesítő
liszt
2 teáskanál tárkony
olaj
1 kis konzerv májkrém
1 tojás
majoranna

A zöldségféléket megtisztítjuk, ízlés szerint felkockázzuk vagy karikára vágjuk. Kevés olajban a leveszöldséget, karalábét, zellert és borsót (ha friss illetve mirelit) megpároljuk, kevés lisztet szórunk rá, majd felöntjük vízzel. Ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, beletesszük a hagymát (én egészben szoktam, akkor nem fő szét, és nem kell pecázni, ha valaki nem szereti), és a csokorba kötött petrezselymet. Mikor megfő, hozzáadjuk a tejfölt és a tárkonyt. Közben a májkrémet összekeverjük 1 tojással, annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk, sóval, borssal, kevés majorannával ízesítjük, majd teáskanállal a kész levesbe szaggatjuk.