Tárkonyos zöldségleves hamis májgaluskával
Hozzávalók
1 csokor leveszöldség 30 dkg zöldborsó (bármilyen) 1 kis darab karalábé 1 kis darab zeller 3-4 db kisebb burgonya petrezselyemzöld 1 fej vöröshagyma 2 dl tejföl só bors ételÃzesÃtÅ‘ liszt 2 teáskanál tárkony olaj 1 kis konzerv májkrém 1 tojás majoranna
A zöldségféléket megtisztÃtjuk, Ãzlés szerint felkockázzuk vagy karikára vágjuk. Kevés olajban a leveszöldséget, karalábét, zellert és borsót (ha friss illetve mirelit) megpároljuk, kevés lisztet szórunk rá, majd felöntjük vÃzzel. ÉtelÃzesÃtÅ‘vel, sóval, borssal fűszerezzük, beletesszük a hagymát (én egészben szoktam, akkor nem fÅ‘ szét, és nem kell pecázni, ha valaki nem szereti), és a csokorba kötött petrezselymet. Mikor megfÅ‘, hozzáadjuk a tejfölt és a tárkonyt. Közben a májkrémet összekeverjük 1 tojással, annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk, sóval, borssal, kevés majorannával ÃzesÃtjük, majd teáskanállal a kész levesbe szaggatjuk.
|