Lencseleves a Szerájból


Hozzávalók (4 személyre)


2 dl vörös lencse
1 kicsi vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 kiskanálnyi apróra vágott mentalevél
1 kiskanál finomliszt
1 púpozott kiskanál paradicsompüré
só, őrölt fehér bors

A lencsét töbször váltott hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, kb 6 dl vízben tűzre tesszük. A megtisztított négybe vágott hagymát hozzáadjuk, nagy lángon felforraljuk, majd lefödve 30 perc alatt puhára főzzük. Akkor jó, ha habverővel keverve jój össze tudjuk törni. Az olajat egy másik edényben kissé felforrósítjuk, a fölaprított mentalevelet megfuttatjuk benne. A liszttel meghintjük, kissé megpirítjuk, majd tovább kevergetve a pardicsompürével pár perc alatt barnára pirítjuk. A lencsepürét ráöntjük, annyi vízzel hígitjuk, amennyi levest szeretnénk, megsózzuk, megborsozzuk és 3-4 percig forraljuk.


Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 281 kcal / kJ.

Recept: A Szeráj séfje.