Lencseleves a Szerájból
Hozzávalók
(4 személyre)
2 dl vörös lencse 1 kicsi vöröshagyma 4 evőkanál olaj 1 kiskanálnyi apróra vágott mentalevél 1 kiskanál finomliszt 1 púpozott kiskanál paradicsompüré só, őrölt fehér bors
A lencsét töbször váltott hideg vÃzben megmossuk, lecsöpögtetjük, kb 6 dl vÃzben tűzre tesszük. A megtisztÃtott négybe vágott hagymát hozzáadjuk, nagy lángon felforraljuk, majd lefödve 30 perc alatt puhára fÅ‘zzük. Akkor jó, ha habverÅ‘vel keverve jój össze tudjuk törni.
Az olajat egy másik edényben kissé felforrósÃtjuk, a fölaprÃtott mentalevelet megfuttatjuk benne. A liszttel meghintjük, kissé megpirÃtjuk, majd tovább kevergetve a pardicsompürével pár perc alatt barnára pirÃtjuk. A lencsepürét ráöntjük, annyi vÃzzel hÃgitjuk, amennyi levest szeretnénk, megsózzuk, megborsozzuk és 3-4 percig forraljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
Egy adag: 281 kcal / kJ.
Recept: A Szeráj séfje. |
|
|
|