Sonkás rizottó


Hozzávalók


20 dkg rizs
só
1 vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
30 dkg zöldborsó (kifejtve mérve)
1 paradicsompaprika
1 doboz konzervkukorica
30 dkg sovány főtt sonka
őrölt bors
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
4 dl tej
szerecsendió
5 dkg reszelt sajt

A rizst a sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd lecsöpögtetjük. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra szeljük, majd a forró olajon aranysárgára pároljuk. A borsót rászórjuk, és megpuhítjuk a kockákra vágott paprikával együtt. Végül a lecsepegtetett kukoricát és a paprikához hasonló kockákra vágott sonkát is beleforgatjuk. Megsózzuk, a borssal fűszerezzük, és a lecsepegtetett rizzsel óvatosan összeforgatjuk. A vajat megforrósítjuk, a lisztet megpezsgetjük rajta, majd a forró tejjel felengedjük és besűrítjük. Egy csipetnyi sóval és a reszelt szerecsendióval fűszerezzük, a sajtot belekeverjük. A rizottót a forró sajtmártással leöntve tálaljuk.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 535 kcal / 2250 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.