Sonkás rizottó
Hozzávalók
20 dkg rizs só 1 vöröshagyma 2 evÅ‘kanál olÃvaolaj 30 dkg zöldborsó (kifejtve mérve) 1 paradicsompaprika 1 doboz konzervkukorica 30 dkg sovány fÅ‘tt sonka Å‘rölt bors 1 evÅ‘kanál vaj 1 evÅ‘kanál liszt 4 dl tej szerecsendió 5 dkg reszelt sajt
A rizst a sós vÃzben megfÅ‘zzük, leszűrjük, majd lecsöpögtetjük. A hagymát megtisztÃtjuk, és vékony karikákra szeljük, majd a forró olajon aranysárgára pároljuk. A borsót rászórjuk, és megpuhÃtjuk a kockákra vágott paprikával együtt. Végül a lecsepegtetett kukoricát és a paprikához hasonló kockákra vágott sonkát is beleforgatjuk. Megsózzuk, a borssal fűszerezzük, és a lecsepegtetett rizzsel óvatosan összeforgatjuk. A vajat megforrósÃtjuk, a lisztet megpezsgetjük rajta, majd a forró tejjel felengedjük és besűrÃtjük. Egy csipetnyi sóval és a reszelt szerecsendióval fűszerezzük, a sajtot belekeverjük. A rizottót a forró sajtmártással leöntve tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 535 kcal / 2250 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|