Töltöttparadicsom-variációk


Hozzávalók


fejenként
1 paradicsom
a sajtos töltelékhez:
25 dkg kecskesajt
3-3 szál petrezselyem, bazsalikom, tárkony
20 magozott fekete olívabogyó
2 evőkanál olívaolaj
só
őrölt bors
1 kis fej lilahagyma
(20-25 dkg)
2 dl tejszín
a húsos, salátás töltelékhez:
20 dkg sült csirkehús
1 padlizsán
fél fej hagyma
1-1 zöld és sárga húsú paprika
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors

A paradicsomokat megmossuk, és mindegyikről egy-egy kalapot levágunk. Magos belsejüket kikaparjuk, az üregeket enyhén besózzuk. Ameddig a tölteléket elkészítjük, a paradicsomokat üregükkel lefelé egy rácsra tesszük. A sajtos töltelékhez a kecskesajtot villával összetörjük, a finomra vágott zöldfűszerekkel, a felaprított olívabogyóval és az olívaolajjal összekeverjük. Megsózzuk, a borssal fűszerezzük. A masszát a paradicsomok belsejébe kanalazzuk, a papírvékony lilahagyma-karikákkal díszítve kínáljuk. A húsos, salátás töltelékhez a húst, a jól megmosott padlizsánt és a paprikákat apró kockákra vágjuk. Az olajon gyakran kevergetve először a padlizsánt, majd a paprikákat megfuttatjuk. A zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük, puhára pároljuk, majd a húst is belekeverjük. Végül a paradicsomok üregeibe kanalazzuk.


Elkészítési idő: 20-20 perc.
Egy adag: 321 kcal / 1343 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.