Töltöttparadicsom-variációk
Hozzávalók
fejenként 1 paradicsom a sajtos töltelékhez: 25 dkg kecskesajt 3-3 szál petrezselyem, bazsalikom, tárkony 20 magozott fekete olÃvabogyó 2 evÅ‘kanál olÃvaolaj só Å‘rölt bors 1 kis fej lilahagyma (20-25 dkg) 2 dl tejszÃn a húsos, salátás töltelékhez: 20 dkg sült csirkehús 1 padlizsán fél fej hagyma 1-1 zöld és sárga húsú paprika 2 evÅ‘kanál olÃvaolaj 1 gerezd fokhagyma só Å‘rölt bors
A paradicsomokat megmossuk, és mindegyikrÅ‘l egy-egy kalapot levágunk. Magos belsejüket kikaparjuk, az üregeket enyhén besózzuk. Ameddig a tölteléket elkészÃtjük, a paradicsomokat üregükkel lefelé egy rácsra tesszük. A sajtos töltelékhez a kecskesajtot villával összetörjük, a finomra vágott zöldfűszerekkel, a felaprÃtott olÃvabogyóval és az olÃvaolajjal összekeverjük. Megsózzuk, a borssal fűszerezzük. A masszát a paradicsomok belsejébe kanalazzuk, a papÃrvékony lilahagyma-karikákkal dÃszÃtve kÃnáljuk. A húsos, salátás töltelékhez a húst, a jól megmosott padlizsánt és a paprikákat apró kockákra vágjuk. Az olajon gyakran kevergetve elÅ‘ször a padlizsánt, majd a paprikákat megfuttatjuk. A zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük, puhára pároljuk, majd a húst is belekeverjük. Végül a paradicsomok üregeibe kanalazzuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 20-20 perc.
Egy adag: 321 kcal / 1343 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|