Hideg paradicsomleves
Hozzávalók
1,5 kg paradicsom 1 lilahagyma arasznyi kÃgyóuborka 1 kis zeller 1 gerezd fokhagyma 2 evÅ‘kanál olÃvaolaj 1 evÅ‘kanál borecet fél citrom leve Worcester-szósz cukor só Å‘rölt bors a tálaláshoz: 1-1 sárga, piros és zöld húsú paprika pirÃtott zsemlekocka petrezselyem metélÅ‘hagyma
A paradicsomot egy percre forró vÃzbe dobjuk, héját lehúzzuk, magjait kidobjuk, húsát cikkekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és felaprÃtjuk. Az uborkát megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, a zellert meghámozzuk, feldaraboljuk, a fokhagymát megtisztÃtjuk. Mindezeket az olÃvaolajjal, a borecettel, a citromlével, cseppnyi Worcester-szósszal és egy kevés cukorral turmixoljuk. A levest néhány órára a hűtÅ‘szekrénybe állÃtjuk. Apróra vágott szÃnes paprikát, pirÃtott zsemlekockát kÃnálunk hozzá, metélÅ‘hagymával és petrezselyemmel dÃszÃtjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc + hûtés.
Egy adag: 221 kcal / 922 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|