Hideg paradicsomleves


Hozzávalók


1,5 kg paradicsom
1 lilahagyma
arasznyi kígyóuborka
1 kis zeller
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál borecet
fél citrom leve
Worcester-szósz
cukor

őrölt bors
a tálaláshoz:
1-1 sárga, piros és zöld húsú paprika
pirított zsemlekocka
petrezselyem
metélőhagyma

A paradicsomot egy percre forró vízbe dobjuk, héját lehúzzuk, magjait kidobjuk, húsát cikkekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és felaprítjuk. Az uborkát megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, a zellert meghámozzuk, feldaraboljuk, a fokhagymát megtisztítjuk. Mindezeket az olívaolajjal, a borecettel, a citromlével, cseppnyi Worcester-szósszal és egy kevés cukorral turmixoljuk. A levest néhány órára a hűtőszekrénybe állítjuk. Apróra vágott színes paprikát, pirított zsemlekockát kínálunk hozzá, metélőhagymával és petrezselyemmel díszítjük.


Elkészítési idő: 25 perc + hûtés.
Egy adag: 221 kcal / 922 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.