Sült-főtt paradicsom-krémleves


Hozzávalók


1 kg paradicsom
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
10 dkg füstölt húsos szalonna
1 kiskanál kakukkfű
só
őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
5 dl csirkeleves (leveskockából is jó)
1 evőkanál paradicsompüré
1 csokor bazsalikom

A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk, a hagymát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. A répát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a szalonnát kis kockákra daraboljuk. Mindezeket egy tepsibe szórjuk, a kakukkfűvel meghintjük, megsózzuk, a borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Az olajjal megöntözzük. 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 165 °C) előmelegített sütőbe toljuk és kb. 25 percig sütjük. Ezután turmixoljuk, a levessel hígítjuk, a paradicsompürével sűrítjük, és még kb. 25-20 percig főzzük. Bazsalikomlevelekkel díszítjük. Apró sajtos bundáskenyereket kínálunk hozzá.


Elkészítési idő: 1 óra.
Egy adag: 350 kcal / 1398 kJ.
Italajánlat: száraz siller.