Sült-főtt paradicsom-krémleves
Hozzávalók
1 kg paradicsom 1 vöröshagyma 1 sárgarépa 10 dkg füstölt húsos szalonna 1 kiskanál kakukkfű só őrölt bors 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olaj 5 dl csirkeleves (leveskockából is jó) 1 evőkanál paradicsompüré 1 csokor bazsalikom
A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk, a hagymát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. A répát megtisztÃtjuk, felkarikázzuk, a szalonnát kis kockákra daraboljuk. Mindezeket egy tepsibe szórjuk, a kakukkfűvel meghintjük, megsózzuk, a borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Az olajjal megöntözzük. 180 °C-ra (légkeveréses sütÅ‘ben 165 °C) elÅ‘melegÃtett sütÅ‘be toljuk és kb. 25 percig sütjük. Ezután turmixoljuk, a levessel hÃgÃtjuk, a paradicsompürével sűrÃtjük, és még kb. 25-20 percig fÅ‘zzük. Bazsalikomlevelekkel dÃszÃtjük. Apró sajtos bundáskenyereket kÃnálunk hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Egy adag: 350 kcal / 1398 kJ.
Italajánlat: száraz siller.
|