Sonkás gombaleves
Hozzávalók
(4)
6 dl csirkehúsleves 20 dkg gomba 10 dkg gépsonka 1 dl tejszÃn 1 kis fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 2 evÅ‘kanál olaj 1 evÅ‘kanál liszt Ãzlés szerint: Å‘rölt fehér bors szerecsendió só
A sonkát méretre vágom. A gombát felszeletelem, a petrezselymet felaprÃtom, a hagymát finomra vágom. A tejszÃnt a liszttel simára keverem. A forró olajban a hagymát üvegesre pirÃtom, hzzáadom a gombát, és meghintem a fűszerekkel. fedÅ‘ alatt, saját levében puhára párolom, majd zsÃrjára sütöm. felengedem a húslevessel, belekeverem a sonkát, és hozzáöntöm a lesztes tejszÃnt. Jól kiforralom, végül hozáteszem a petrezselymet.
|