Szőlős káposztasaláta


Hozzávalók


50 dkg fejes káposzta
só
5 dkg dió
1,5 dl tejföl
fehér bors
cukor
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál olaj
20 dkg kék szőlő
petrezselyem

A káposztát először félbe, majd vékony csíkokra vágjuk. Egy percre lobogva forró, sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A dióból néhány szép szemet félreteszünk, a többit zsiradék nélkül megpirítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A tejfölt sóval, borssal, egy csipetnyi cukorral, a citromlével és az olajjal összekeverjük. A káposztát beletesszük, és legalább 10 percig állni hagyjuk. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, majd a pirított dióval együtt a káposztába forgatjuk. A megmosott és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 210 kcal / 880 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.