Szőlős káposztasaláta
Hozzávalók
50 dkg fejes káposzta só 5 dkg dió 1,5 dl tejföl fehér bors cukor 3 evőkanál citromlé 2 evőkanál olaj 20 dkg kék szőlő petrezselyem
A káposztát elÅ‘ször félbe, majd vékony csÃkokra vágjuk. Egy percre lobogva forró, sós vÃzbe dobjuk, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A dióból néhány szép szemet félreteszünk, a többit zsiradék nélkül megpirÃtjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A tejfölt sóval, borssal, egy csipetnyi cukorral, a citromlével és az olajjal összekeverjük. A káposztát beletesszük, és legalább 10 percig állni hagyjuk. A szÅ‘lÅ‘t megmossuk, leszemezzük, majd a pirÃtott dióval együtt a káposztába forgatjuk. A megmosott és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 210 kcal / 880 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|