Spenótos-sajtos palacsinta
Hozzávalók
a tésztához: kb. 15 dkg liszt 2,5 dl tej 3 tojás só őrölt bors 10 dkg reszelt sajt fél csokor petrezselyem a sütéshez: olaj a töltelékhez: 70 dkg friss vagy 1 csomag mélyhűtött spenót só 1-2 gerezd fokhagyma a tál kikenéséhez: vaj
A lisztet a tejjel simára keverjük, a tojásokat hozzáadjuk, csipetnyit megsózzuk, megborsozzuk. A reszelt sajtot beleszórjuk, finomra aprÃtott petrezselyemmel fűszerezzük. A masszából olajon a hagyományos palacsintához hasonló lepényeket sütünk. Célszerű elÅ‘ször egyet próbaképpen elkészÃteni, mert ha túl sűrű, egy kevés tejjel hÃgÃthatjuk, ha túl lágy, liszttel "keményÃthetjük".
A töltelékhez a spenót szárát lecsipkedjük, a leveleket többször váltott hideg vÃzben megmossuk, majd leforrázzuk és jól lecsöpögtetjük. Utána kissé kinyomkodjuk, ledaráljuk vagy trumixoljuk. A sűrű spenótos pürét megsózzuk, zúzott fokhagymával ÃzesÃtjük, majd a sajtos lepényekbe töltjük, és egy kivajazott tűzálló tálba rakosgatjuk. Forró sütÅ‘ben kb. 10 perc alatt jól megforrósÃtjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 397 kcal / 1660 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|