Spenótos-sajtos palacsinta


Hozzávalók


a tésztához:
kb. 15 dkg liszt
2,5 dl tej
3 tojás
só
őrölt bors
10 dkg reszelt sajt
fél csokor petrezselyem
a sütéshez: olaj
a töltelékhez:
70 dkg friss vagy 1 csomag mélyhűtött spenót
só
1-2 gerezd fokhagyma
a tál kikenéséhez: vaj

A lisztet a tejjel simára keverjük, a tojásokat hozzáadjuk, csipetnyit megsózzuk, megborsozzuk. A reszelt sajtot beleszórjuk, finomra aprított petrezselyemmel fűszerezzük. A masszából olajon a hagyományos palacsintához hasonló lepényeket sütünk. Célszerű először egyet próbaképpen elkészíteni, mert ha túl sűrű, egy kevés tejjel hígíthatjuk, ha túl lágy, liszttel "keményíthetjük". A töltelékhez a spenót szárát lecsipkedjük, a leveleket többször váltott hideg vízben megmossuk, majd leforrázzuk és jól lecsöpögtetjük. Utána kissé kinyomkodjuk, ledaráljuk vagy trumixoljuk. A sűrű spenótos pürét megsózzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a sajtos lepényekbe töltjük, és egy kivajazott tűzálló tálba rakosgatjuk. Forró sütőben kb. 10 perc alatt jól megforrósítjuk.


Elkészítési idő: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 397 kcal / 1660 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.