Sáfrányos karalábékrémleves


Hozzávalók


40 dkg (2 közepes) karalábé
7 dl zöldségleves (leveskockából is jó)
1 dl tejszín
só
őrölt bors
1-2 evőkanál citromlé
csipetnyi sáfrány
a díszítéshez:
karalábélevelek
1-2 sáfránydarab

A karalábét meghámozzuk, megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. A levesbe szórjuk, és egészen puhára főzzük, majd levével együtt turmixoljuk. Ezután a lábasba visszaöntjük, a tejszínnel selymesítjük, megsózzuk, a borssal fűszerezzük. A citromlével pikánsra ízesítjük, a sáfrányt belekeverjük. Alaposan megmosott, apróbb levelekkel és néhány kisebb darab sáfránnyal díszítve kínáljuk.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 276 kcal / 1152 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.