Sáfrányos karalábékrémleves
Hozzávalók
40 dkg (2 közepes) karalábé 7 dl zöldségleves (leveskockából is jó) 1 dl tejszÃn só Å‘rölt bors 1-2 evÅ‘kanál citromlé csipetnyi sáfrány a dÃszÃtéshez: karalábélevelek 1-2 sáfránydarab
A karalábét meghámozzuk, megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. A levesbe szórjuk, és egészen puhára fÅ‘zzük, majd levével együtt turmixoljuk. Ezután a lábasba visszaöntjük, a tejszÃnnel selymesÃtjük, megsózzuk, a borssal fűszerezzük. A citromlével pikánsra ÃzesÃtjük, a sáfrányt belekeverjük. Alaposan megmosott, apróbb levelekkel és néhány kisebb darab sáfránnyal dÃszÃtve kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 276 kcal / 1152 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|