Rizibizi
Hozzávalók
1 kg friss, hüvelyes zöldborsó 20 dkg rizs 1 csomó zöldhagyma, zöld szárával együtt 2 szelet császárszalonna 2 dkg vaj 2 evÅ‘kanál olÃvaolaj só Å‘rölt bors 1 evÅ‘kanál frissen vágott petrezselyem 25 dkg reszelt parmezán
A zöldborsót kifejtjük, a hüvelyeket megmossuk, és 5 deci vÃzben legalább 20 percig fÅ‘zzük.
A szalonnát egészen apró kockákra vágjuk, a vaj meg az olÃvaolaj keverékében kisütjük. A pörcöt félretesszük, zsÃrjában megfuttatjuk a felaprÃtott hagymát, majd a rizst és a petrezselyem felét rászórjuk. További 3 percig pirÃtjuk, végül zöldborsóhüvely leszűrt fÅ‘zÅ‘levével felengedjük. Megózzuk, megborsozzuk, és a kifejtett a zöldborsószemeket is hozzáadjuk. Kis lángon addig fÅ‘zzük, amÃg a leve nagy része el nem fÅ‘, illetve amÃg a rizs meg nem puhul. Sajttal és a megmaradt petrezselyemmel összekeverve kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 60 perc.
Egy adag: 450 kcal / 1890 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|