Nagybaracskai halászlé bográcsban
Hozzávalók
2 db 1-1,5 kg-os ponty 1 kg másfajta hal vöröshagyma 1-2 db zöldpaprika estleg cseresznyepaprika 1 db közepes paradicsom 1-2 gerezd fokhagyma 10 dkg fűszerpaprika, só 13-15 l-es bogrács hogy a hal főzés során össze ne törjön
A friss halat megtisztÃtjuk, felbontjuk, mélyen irdaljuk, daraboljuk. Külön tesszük a halfejet, hasaaljat, farkát. A 6-7 cm-es haldarabokat besózzuk és 1-2 óráig állni hagyjuk. A bogracsba betesszük a halfejet, hasaalját, farkát, az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáöntünk 5 l vizet, hozzáadjuk a paradicsomot, zöldpaprikát, cseresznyepaprikát. Fontos, hogy a fűszerpaprikát akkor adjuk hozzá, mikor a lé forrni kezd. ErÅ‘s tűzön 25 percig fÅ‘zzük, majd hozzáadjuk a haldarabokat és még 18 pecig fÅ‘zzük. A fÅ‘zés befejezése elÅ‘tt megkóstoljuk, ha kell sózzuk. A kész halászlevet átszűrjük. A haldarabokat külön tányéron, a levet frissen kifÅ‘zött gyufaszál tésztával kÃnáljuk.
|