Hagymaleves nagyi módra
Hozzávalók
1 nagy vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olaj 1 ág kakukkfű 1 kiskanál paradicsompüré 6 dl zöldségleves só őrölt bors 1-2 evőkanál konyak 1 csokor metélőhagyma 5 dkg ementáli sajt
A meghámozott, felkarikázott hagymát és a lehéjazott, vékonyra szelt fokhagymát a forró olajon megpároljuk. A kakukkfű levelecskéit letépdessük, felaprÃtjuk, és a paradicsompürével együtt a hagymába keverjük. A levessel felengedjük, és 8-10 percig fÅ‘zzük. Ha kell, utánasózzuk, a borssal fűszerezzük, a konyakkal pikánsra ÃzesÃtjük. A forró levest apróra vágott metélÅ‘hagymával és reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 15 perc.
Egy adag: 90 kcal / 380 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|