Hagymaleves nagyi módra


Hozzávalók


1 nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 ág kakukkfű
1 kiskanál paradicsompüré
6 dl zöldségleves
só
őrölt bors
1-2 evőkanál konyak
1 csokor metélőhagyma
5 dkg ementáli sajt

A meghámozott, felkarikázott hagymát és a lehéjazott, vékonyra szelt fokhagymát a forró olajon megpároljuk. A kakukkfű levelecskéit letépdessük, felaprítjuk, és a paradicsompürével együtt a hagymába keverjük. A levessel felengedjük, és 8-10 percig főzzük. Ha kell, utánasózzuk, a borssal fűszerezzük, a konyakkal pikánsra ízesítjük. A forró levest apróra vágott metélőhagymával és reszelt sajttal meghintve tálaljuk.


Elkészítési idő: 15 perc.
Egy adag: 90 kcal / 380 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.