Mandulás rántott csirkecombok
Hozzávalók
80 dkg csirke alsócomb só őrölt bors 15 dkg liszt 4 tojás 5 dkg zsemlemorzsa 5 dkg metéltre vágott mandula 3 dkg szezámmag a sütéshez: olaj
A megmosott és leszárÃtott csirkecombokat, a csont mentén éles késsel bevágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk. A fölösleget lerázzuk, és a habosra vert tojásban megmártjuk. Lecsepegtetjük, majd a mandulás zsemlemorzsába hempergetjük. A hús egyik oldalát bÅ‘ forró olajban, fedÅ‘vel letakarva, közepes lángon megsütjük. Ezután a combokat megforgatjuk, és a másik oldalukat is aranybarnára sütjük, de most már fedÅ‘ nélkül. Szalvétával bélelt tányérra fektetjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róla. Párolt rizzsel és friss fejes salátával tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
Egy adag: 627 kcal / 2621 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|