Mandulás rántott csirkecombok


Hozzávalók


80 dkg csirke alsócomb
só
őrölt bors
15 dkg liszt
4 tojás
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg metéltre vágott mandula
3 dkg szezámmag
a sütéshez: olaj

A megmosott és leszárított csirkecombokat, a csont mentén éles késsel bevágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk. A fölösleget lerázzuk, és a habosra vert tojásban megmártjuk. Lecsepegtetjük, majd a mandulás zsemlemorzsába hempergetjük. A hús egyik oldalát bő forró olajban, fedővel letakarva, közepes lángon megsütjük. Ezután a combokat megforgatjuk, és a másik oldalukat is aranybarnára sütjük, de most már fedő nélkül. Szalvétával bélelt tányérra fektetjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róla. Párolt rizzsel és friss fejes salátával tálaljuk.


Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 627 kcal / 2621 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.