Újburgonya idei sóskamártásban


Hozzávalók


20 dkg sóska
1 dl tej
75 dkg újburgonya
4 dl kefir
2 gerezd fokhagyma
cukor
1 mokkáskanál őrölt fehér bors
só

A sóskát megtisztítjuk, apróra vágjuk és turmixoljuk. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, kockákra vágjuk, és melegen tartjuk A sóskapépet mély tálba öntjük, a kefirt, a zúzott fokhagymát, a cukrot hozzáadjuk és megsózzuk, megborsozzuk. A meleg burgonyát beleforgatjuk Ha kihűlt, lefedve néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt összekeverjük, és pirítóssal tálaljuk.


Elkészítési idő: kb. 50 perc.
Egy adag: 310 kcal / 1302 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.