Virágos citromtorta


Hozzávalók


a tésztához:
18 dkg vaj vagy margarin
18 dkg cukor
3 tojás
18 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
a forma kikenéséhez:
vaj
liszt
a krémhez:
10 dkg cukor
2 citrom leve
25 dkg mascarpone sajt (vagy más natúr krémsajt)
a díszítéshez:
2 maroknyi kandírozott virágfej (például árvácska, borágó, kalendula) vegyesen

A tésztához valókat gyorsan összekeverjük, és 1 evőkanálnyi langyos vízzel lazítjuk. Összegyúrjuk, és egy vajjal kikent, liszttel behintett 18 centi átmérőjű tortaformába simítjuk. 190°C-ra (légkeveréses sütőnél 170 °C) előmelegített sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt megsütjük. A karikát lepattintjuk róla, és rácson hagyjuk kihűlni. A krémhez a cukor felét az egyik citrom levével összekeverjük, és a hűlőfélben lévő tésztára locsoljuk. A maradék cukrot és a másik citrom levét a sajtba dolgozzuk. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és a sajtkrémet a két lap közé kenjük. A másik lapot ráfektetjük, porcukorral meghintjük, és a kandírozott virágokkal díszítve tálaljuk.


Elkészítési idő: 30 perc + hûtés.
Egy adag: 538 kcal / 2206 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.