Virágos citromtorta
Hozzávalók
a tésztához: 18 dkg vaj vagy margarin 18 dkg cukor 3 tojás 18 dkg finomliszt 1 csomag sütÅ‘por 1 citrom reszelt héja a forma kikenéséhez: vaj liszt a krémhez: 10 dkg cukor 2 citrom leve 25 dkg mascarpone sajt (vagy más natúr krémsajt) a dÃszÃtéshez: 2 maroknyi kandÃrozott virágfej (például árvácska, borágó, kalendula) vegyesen
A tésztához valókat gyorsan összekeverjük, és 1 evÅ‘kanálnyi langyos vÃzzel lazÃtjuk. Összegyúrjuk, és egy vajjal kikent, liszttel behintett 18 centi átmérÅ‘jű tortaformába simÃtjuk. 190°C-ra (légkeveréses sütÅ‘nél 170 °C) elÅ‘melegÃtett sütÅ‘be toljuk, és 25-30 perc alatt megsütjük. A karikát lepattintjuk róla, és rácson hagyjuk kihűlni. A krémhez a cukor felét az egyik citrom levével összekeverjük, és a hűlÅ‘félben lévÅ‘ tésztára locsoljuk. A maradék cukrot és a másik citrom levét a sajtba dolgozzuk. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és a sajtkrémet a két lap közé kenjük. A másik lapot ráfektetjük, porcukorral meghintjük, és a kandÃrozott virágokkal dÃszÃtve tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc + hûtés.
Egy adag: 538 kcal / 2206 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
|