Burgonyasaláta újhagymával
Hozzávalók
80 dkg burgonya 1 húsleveskocka 1 kiskanál borecet 1,5 evőkanál olaj 1 mokkáskanál mustár só őrölt bors 1 csomó újhagyma, télen 1 szál póréhagyma 1 dl tejföl 1 csokor kapor
A burgonyát héjában megfÅ‘zzük, meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. A húsleveskockát fél liter vÃzben feloldjuk, az ecetet, az olajat, a mustárt belekeverjük, megsózzuk és megborsozzuk. A zöldjével együtt karikákra vágott újhagymát is hozzáadjuk, felforraljuk, de nem fÅ‘zzük. Kihűtjük, majd a tejfölt beleöntjük, és az apróra vágott kaporral megszórjuk. A burgonyát beleforgatjuk, egy-két óráig szobahÅ‘mérsékleten állni hagyjuk, csak ezután tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 20 perc + érlelés.
Egy adag: 298 kcal / 1244 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|