Burgonyasaláta újhagymával


Hozzávalók


80 dkg burgonya
1 húsleveskocka
1 kiskanál borecet
1,5 evőkanál olaj
1 mokkáskanál mustár
só
őrölt bors
1 csomó újhagyma, télen 1 szál póréhagyma
1 dl tejföl
1 csokor kapor

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. A húsleveskockát fél liter vízben feloldjuk, az ecetet, az olajat, a mustárt belekeverjük, megsózzuk és megborsozzuk. A zöldjével együtt karikákra vágott újhagymát is hozzáadjuk, felforraljuk, de nem főzzük. Kihűtjük, majd a tejfölt beleöntjük, és az apróra vágott kaporral megszórjuk. A burgonyát beleforgatjuk, egy-két óráig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, csak ezután tálaljuk.


Elkészítési idő: 1 óra 20 perc + érlelés.
Egy adag: 298 kcal / 1244 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.