Szalonnás kínai kel


Hozzávalók


1 kínai kel
só
5 dkg vaj
25 dkg főtt rizs
30 dkg húsos szalonna (ún. sliced bacon)
30 dkg reszelt sajt
őrölt bors

A kínai kel torzsájából jó 3 centis darabot levágunk, hogy a levelek különváljanak. Megmossuk, majd lobogva forró sós vízbe dobjuk, és az újraforrástól számított 5-8 percig főzzük, azaz blansírozzuk. (A zsengébbeket rövidebb, a vastag külső leveleket hosszabb ideig hagyjuk a vízben.) A szalonnát 10 centis darabokra vágjuk, és teflonserpenyőben saját zsírján kissé elősütjük. Egy tepsit kivajazunk, a rizsből egy ujjnyit az aljára simítunk. Reszelt sajttal megszórjuk, szalonnacsíkokkal kirakjuk (nem kell teljesen befedni), a kiolvadt szalonnazsírral meglocsoljuk, végül a kínaikel-levelekkel betakarjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, de ügyeljünk rá, hogy a tetejére sajt kerüljön. Forró sütőben 15-20 percig sütjük.


Elkészítési idő: 45 perc.
Egy adag: 660 kcal / 2763 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.