Szalonnás kÃnai kel
Hozzávalók
1 kÃnai kel só 5 dkg vaj 25 dkg fÅ‘tt rizs 30 dkg húsos szalonna (ún. sliced bacon) 30 dkg reszelt sajt Å‘rölt bors
A kÃnai kel torzsájából jó 3 centis darabot levágunk, hogy a levelek különváljanak. Megmossuk, majd lobogva forró sós vÃzbe dobjuk, és az újraforrástól számÃtott 5-8 percig fÅ‘zzük, azaz blansÃrozzuk. (A zsengébbeket rövidebb, a vastag külsÅ‘ leveleket hosszabb ideig hagyjuk a vÃzben.) A szalonnát 10 centis darabokra vágjuk, és teflonserpenyÅ‘ben saját zsÃrján kissé elÅ‘sütjük. Egy tepsit kivajazunk, a rizsbÅ‘l egy ujjnyit az aljára simÃtunk. Reszelt sajttal megszórjuk, szalonnacsÃkokkal kirakjuk (nem kell teljesen befedni), a kiolvadt szalonnazsÃrral meglocsoljuk, végül a kÃnaikel-levelekkel betakarjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amÃg a hozzávalókból tart, de ügyeljünk rá, hogy a tetejére sajt kerüljön. Forró sütÅ‘ben 15-20 percig sütjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
Egy adag: 660 kcal / 2763 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|