Mandulás fokhagymaleves
Hozzávalók
(4)
2 szelet kenyér 4 dkg fehér mandula (héjától megfosztott) 1 csÅ‘ csÃpÅ‘s paprika 2 evÅ‘kanál olaj 1/2 dl száraz fehérbor 6 gerezd fokhagyma 2 húsleveskocka 1 csokor snidling só, bors
A kenyeret kockákra vágom, és a forróolajon megpirÃtom. A mandulát durvára töröm. (Mejlonzacskóba rakom, és húskalapáccsal összezúzom.) Fazékba teszem a pirÃtott kenyeret, hozzáadom a mandulát és az összezúzott fokhagymát. Hét deci forrásban lévÅ‘ vÃzzel felöntöm, hozzáteszem a húsleveskockát, és beleöntöm a bort. Néhány percig fÅ‘zöm, majd megszórom az apróra vágott snidlinggel és a felkarikázott csÃpÅ‘s paprikával. - Aki az utóbbit nem szereti, anélkül készÃtse. - Sóval, borssal ÃzesÃtem, és levesescsészékben, forrón tálalom.
|