Mandulás fokhagymaleves


Hozzávalók (4)


2 szelet kenyér
4 dkg fehér mandula (héjától megfosztott)
1 cső csípős paprika
2 evőkanál olaj
1/2 dl száraz fehérbor
6 gerezd fokhagyma
2 húsleveskocka
1 csokor snidling
só, bors

A kenyeret kockákra vágom, és a forróolajon megpirítom. A mandulát durvára töröm. (Mejlonzacskóba rakom, és húskalapáccsal összezúzom.) Fazékba teszem a pirított kenyeret, hozzáadom a mandulát és az összezúzott fokhagymát. Hét deci forrásban lévő vízzel felöntöm, hozzáteszem a húsleveskockát, és beleöntöm a bort. Néhány percig főzöm, majd megszórom az apróra vágott snidlinggel és a felkarikázott csípős paprikával. - Aki az utóbbit nem szereti, anélkül készítse. - Sóval, borssal ízesítem, és levesescsészékben, forrón tálalom.