Csirkés rizottó
Hozzávalók
1 hagyma 1 ek. margarin vagy vaj 1 csirkemell 1 piros, 1 zöld paprika 150 g gömbölyű szemű rizs 1,5 dl vörösbor 1 tk. paprika 1 tk. curry 1 ek. paradicsompüré 1 ek. szárÃtott rozmaring kb. 300 ml húsleves 100 g zöldborsó só, fehérbors
A hagymát vagdaljuk apróra, pároljuk üvegesre a zsÃradékon. A csirkemellet vágjuk kockákra, jól süssük meg. A paprikát vágjuk kockákra, pároljuk rövid ideig a hagymás csirkével, öntsük rá a rizst és kicsit pirÃtsuk meg. Keverjük el a vörösbort paprikával, curryvel és paradicsompürével, és öntsük a rizsre. Fűszerezzük a rozmaringgal.
Öntsük a rizsre a húsleves felét, tegyük bele a borsót, főzzük fedő nélkül közepes hőfokon. Többször keverjük meg és lassan öntsük hozzá a maradék húslevest is. Kb. 18-20 perc múlva kész a rizottó. Fűszerezzük sóval, borssal.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Egy adag: 440 kcal / kJ.
|