Csirkés rizottó


Hozzávalók


1 hagyma
1 ek. margarin vagy vaj
1 csirkemell
1 piros, 1 zöld paprika
150 g gömbölyű szemű rizs
1,5 dl vörösbor
1 tk. paprika
1 tk. curry
1 ek. paradicsompüré
1 ek. szárított rozmaring
kb. 300 ml húsleves
100 g zöldborsó
só,
fehérbors

A hagymát vagdaljuk apróra, pároljuk üvegesre a zsíradékon. A csirkemellet vágjuk kockákra, jól süssük meg. A paprikát vágjuk kockákra, pároljuk rövid ideig a hagymás csirkével, öntsük rá a rizst és kicsit pirítsuk meg. Keverjük el a vörösbort paprikával, curryvel és paradicsompürével, és öntsük a rizsre. Fűszerezzük a rozmaringgal. Öntsük a rizsre a húsleves felét, tegyük bele a borsót, főzzük fedő nélkül közepes hőfokon. Többször keverjük meg és lassan öntsük hozzá a maradék húslevest is. Kb. 18-20 perc múlva kész a rizottó. Fűszerezzük sóval, borssal.


Elkészítési idő: 1 óra.
Egy adag: 440 kcal / kJ.