Tessinai borjúszelet
Hozzávalók
(2)
1 tk. majoránna 1 tk. apróra vagdalt kakukkfű 1 ek. vaj 3 ek. sütőmargarin 2 ek. liszt 2 ek. reszelt parmezán sajt 1 db tojás 50 g friss csiperke 2 szelet főtt sonka 1 tk. citromlé 1 csipet frissen őrölt bors 1 csipet só 4 db kis, vékony borjúszelet
A húst nyomkodjuk laposra, szórjuk meg kevés sóval, borssal, és csepegtessünk rá citromlevet. Hagyjuk kb. 1/4 órát állni.
Vágjuk a sonkát keskeny csÃkokra, a gombát vékony szeletekre.
Verjük fel a tojást, keverjük össze sajttal, sóval, borssal.
A húst nyomkodjuk szárazra, forgassuk lisztbe, mártsuk a sajtos tojásba, és süssük a forró sütőmargarinban mindkét oldalát kb. 3-3 percig.
Pároljuk meg vajban a gombát, adjuk hozzá a sonkát, és pároljuk röviden a gombával. Fűszerezzük kakukkfűvel, majorannával.
Tegyük a húst tányérokra, és adjuk mellé a sonkás-gombás keveréket.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 580 kcal / kJ.
|