Tessinai borjúszelet


Hozzávalók (2)


1 tk. majoránna
1 tk. apróra vagdalt kakukkfű
1 ek. vaj
3 ek. sütőmargarin
2 ek. liszt
2 ek. reszelt parmezán sajt
1 db tojás
50 g friss csiperke
2 szelet főtt sonka
1 tk. citromlé
1 csipet frissen őrölt bors
1 csipet só
4 db kis, vékony borjúszelet

A húst nyomkodjuk laposra, szórjuk meg kevés sóval, borssal, és csepegtessünk rá citromlevet. Hagyjuk kb. 1/4 órát állni. Vágjuk a sonkát keskeny csíkokra, a gombát vékony szeletekre. Verjük fel a tojást, keverjük össze sajttal, sóval, borssal. A húst nyomkodjuk szárazra, forgassuk lisztbe, mártsuk a sajtos tojásba, és süssük a forró sütőmargarinban mindkét oldalát kb. 3-3 percig. Pároljuk meg vajban a gombát, adjuk hozzá a sonkát, és pároljuk röviden a gombával. Fűszerezzük kakukkfűvel, majorannával. Tegyük a húst tányérokra, és adjuk mellé a sonkás-gombás keveréket.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 580 kcal / kJ.