Narancsos máglya


Hozzávalók (4)


a palacsintatésztához:
60 g vaj vagy margarin
1 tk. őrölt fahéj
0,5 l tej
4 db tojás
1 csipet só
2 tk. sütopor
75 g teljes őrlésű búzaliszt
125 g teljes őrlésű árpaliszt
6 cl narancslikőr
3 db narancs

Készítsük el a palacsintatésztát, és keverjük bele a fahéjat. Hagyjuk a tésztát 1 órát állni. Hámozzuk meg a narancsot, szedjük gerezdekre, a hártyáit távolítsuk el. Csepegtessünk rá narancslikőrt, és hagyjuk kb. 1 órát állni. Olvasszunk kb. 2 evőkanál zsíradékot egy serpenyőben. Öntsük bele 3 részletben a tésztát, és süssük mindkét oldalát aranybarnára. Vágjuk a palacsintát széles csíkokra, rakjuk meg rétegesen narancsgerezdekkel, tegyük 4 tányérra, végül díszítsük citromfűvel.


Elkészítési idő: 1 óra.
Egy adag: 480 kcal / kJ.