Narancsos máglya
Hozzávalók
(4)
a palacsintatésztához: 60 g vaj vagy margarin 1 tk. őrölt fahéj 0,5 l tej 4 db tojás 1 csipet só 2 tk. sütopor 75 g teljes őrlésű búzaliszt 125 g teljes őrlésű árpaliszt 6 cl narancslikőr 3 db narancs
KészÃtsük el a palacsintatésztát, és keverjük bele a fahéjat. Hagyjuk a tésztát 1 órát állni.
Hámozzuk meg a narancsot, szedjük gerezdekre, a hártyáit távolÃtsuk el. Csepegtessünk rá narancslikÅ‘rt, és hagyjuk kb. 1 órát állni.
Olvasszunk kb. 2 evÅ‘kanál zsÃradékot egy serpenyÅ‘ben. Öntsük bele 3 részletben a tésztát, és süssük mindkét oldalát aranybarnára.
Vágjuk a palacsintát széles csÃkokra, rakjuk meg rétegesen narancsgerezdekkel, tegyük 4 tányérra, végül dÃszÃtsük citromfűvel.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Egy adag: 480 kcal / kJ.
|