Tejszínes almatorta


Hozzávalók (10)


50 g mandularudacska
75 g mosott mazsola
5 tk. vanillincukor
100 g tejszín
750 g alma
1 db tojás
3 ek. cukor
10 g friss élesztő
5 ek. tej
160 g liszt
2 ek. vaj

Melegítsük elő a sütőt 50 fokra. Szitáljunk egy edénybe 150 g lisztet, és nyomjunk bele egy mélyedést. Melegítsük fel a vajat és a tejet, oldjuk fel benne az élesztőt, és öntsük a keveréket a mélyedésbe. Adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot, és gyúrjuk az egészet sima tésztává. Takarjuk le, és kelesszük a félig nyitott sütőben 20 percig. Az almát hámozzuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk cikkelyekre. Keverjük össze a tejszínt, a vanillincukrot, a maradék cukrot, és a maradék lisztet. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Gyúrjuk át a tésztát, és nyomkodjuk a kivajazott tortaformába ( 26 cm átmérőjű ). Tegyük rá pikkelyszerűen az almát. Szórjuk rá a mandulát, és a mazsolát. A tejszínes masszát öntsük az almára. Süssük a süteményt a sütő középső részén kb. 20 percig. Langyosan tálaljuk.


Elkészítési idő: 55 perc.
Egy adag: 220 kcal / kJ.