TejszÃnes almatorta
Hozzávalók
(10)
50 g mandularudacska 75 g mosott mazsola 5 tk. vanillincukor 100 g tejszÃn 750 g alma 1 db tojás 3 ek. cukor 10 g friss élesztÅ‘ 5 ek. tej 160 g liszt 2 ek. vaj
MelegÃtsük elÅ‘ a sütÅ‘t 50 fokra. Szitáljunk egy edénybe 150 g lisztet, és nyomjunk bele egy mélyedést. MelegÃtsük fel a vajat és a tejet, oldjuk fel benne az élesztÅ‘t, és öntsük a keveréket a mélyedésbe. Adjunk hozzá 2 evÅ‘kanál cukrot, és gyúrjuk az egészet sima tésztává. Takarjuk le, és kelesszük a félig nyitott sütÅ‘ben 20 percig.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk cikkelyekre. Keverjük össze a tejszÃnt, a vanillincukrot, a maradék cukrot, és a maradék lisztet.
MelegÃtsük elÅ‘ a sütÅ‘t 190 fokra. Gyúrjuk át a tésztát, és nyomkodjuk a kivajazott tortaformába ( 26 cm átmérÅ‘jű ). Tegyük rá pikkelyszerűen az almát. Szórjuk rá a mandulát, és a mazsolát. A tejszÃnes masszát öntsük az almára. Süssük a süteményt a sütÅ‘ középsÅ‘ részén kb. 20 percig. Langyosan tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 55 perc.
Egy adag: 220 kcal / kJ.
|