Currys csirke
Hozzávalók
(4)
1 ek. apróra vágott metélÅ‘hagyma 1 ek. folyékony méz 2 ek. fehérborecet 1 ek. szójaszósz 100 g tejszÃn 150 ml tyúkhúsleves ( instant ) 1 ek. curry 1 tk. liszt 2 ek. magozott cseresznye 2 ek. olÃvaolaj 1 db banán 1 db kis savanykás alma 2 db zöld hagyma 1 db kis hagyma 1 tk. szárÃtott kakukkfű 1 csipetnyi frissen Å‘rölt feketebors 1 csipetnyi só 300 g csirkemell-filé
Vágjuk a csirkehúst kockákra, sózzuk, borsozzuk, dörzsöljük be kakukkfűvel. A hagymát vagdaljuk apróra. A zöldhagymát vágjuk csÃkokra, az almát hámozzuk meg, vágjuk félbe, vegyük ki a magházát, szeleteljük fel. A banánt hámozzuk meg, szeleteljük fel.
Egy nagy serpenyÅ‘ben forrósÃtsunk olajat, süssük benne röviden a húst. Adjuk hozzá a hagymát, pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a zöldhagymát és a gyümölcsöket, pároljuk röviden a többivel. Szórjuk meg curryvel, liszttel, alaposan keverjük meg.
Öntsük fel húslevessel, tejszÃnnel, fÅ‘zzük kb. 10 percig közepes hÅ‘fokon. Keverjük össze a szójaszószt, ecetet, mézet, és adjuk hozzá a keveréket. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg metélÅ‘hagymával.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 310 kcal / kJ.
|