Currys csirke


Hozzávalók (4)


1 ek. apróra vágott metélőhagyma
1 ek. folyékony méz
2 ek. fehérborecet
1 ek. szójaszósz
100 g tejszín
150 ml tyúkhúsleves ( instant )
1 ek. curry
1 tk. liszt
2 ek. magozott cseresznye
2 ek. olívaolaj
1 db banán
1 db kis savanykás alma
2 db zöld hagyma
1 db kis hagyma
1 tk. szárított kakukkfű
1 csipetnyi frissen őrölt feketebors
1 csipetnyi só
300 g csirkemell-filé

Vágjuk a csirkehúst kockákra, sózzuk, borsozzuk, dörzsöljük be kakukkfűvel. A hagymát vagdaljuk apróra. A zöldhagymát vágjuk csíkokra, az almát hámozzuk meg, vágjuk félbe, vegyük ki a magházát, szeleteljük fel. A banánt hámozzuk meg, szeleteljük fel. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk olajat, süssük benne röviden a húst. Adjuk hozzá a hagymát, pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a zöldhagymát és a gyümölcsöket, pároljuk röviden a többivel. Szórjuk meg curryvel, liszttel, alaposan keverjük meg. Öntsük fel húslevessel, tejszínnel, főzzük kb. 10 percig közepes hőfokon. Keverjük össze a szójaszószt, ecetet, mézet, és adjuk hozzá a keveréket. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg metélőhagymával.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 310 kcal / kJ.