Borjúszelet sajtmártásban


Hozzávalók (2)


2 ek. vagdalt petrezselyem
1 csipet cukor
2 csepp citromlé
3 ek. fontina sajt
3 ek. parmezán sajt
3 ek. bel paese sajt
15 g gorgonzola sajt
100 g tejszín
75 ml húsleves
75 ml Chardonnay Cuvée
0,5 fej hagyma
1 csipet cayenne-bors
1 csipet feketebors
1 csipet só
4 ek. olívaolaj
300 g borjúfilé

Vágjuk csíkokra a borjúhúst, olajban alaposan pirítsuk meg. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne-borssal, vegyük ki, tartsuk melegen. Vagdaljuk apróra a hagymát, a maradék olajban pároljuk üvegesre. Öntsük fel borral, tejszínnel, húslevessel, forraljuk fel. Kevergetés közben olvasszuk fel a sajtot a mártásban. Alaposan fűszerezzük meg a mártást, melegítsük meg benne a húst, majd szórjuk meg apróra vagdalt petrezselyemmel.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 670 kcal / kJ.