Borjúszelet sajtmártásban
Hozzávalók
(2)
2 ek. vagdalt petrezselyem 1 csipet cukor 2 csepp citromlé 3 ek. fontina sajt 3 ek. parmezán sajt 3 ek. bel paese sajt 15 g gorgonzola sajt 100 g tejszÃn 75 ml húsleves 75 ml Chardonnay Cuvée 0,5 fej hagyma 1 csipet cayenne-bors 1 csipet feketebors 1 csipet só 4 ek. olÃvaolaj 300 g borjúfilé
Vágjuk csÃkokra a borjúhúst, olajban alaposan pirÃtsuk meg. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne-borssal, vegyük ki, tartsuk melegen.
Vagdaljuk apróra a hagymát, a maradék olajban pároljuk üvegesre. Öntsük fel borral, tejszÃnnel, húslevessel, forraljuk fel.
Kevergetés közben olvasszuk fel a sajtot a mártásban. Alaposan fűszerezzük meg a mártást, melegÃtsük meg benne a húst, majd szórjuk meg apróra vagdalt petrezselyemmel.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 670 kcal / kJ.
|