TejszÃnes burgonyaleves
Hozzávalók
(4)
2 ek. vagdalt metélÅ‘hagyma 200 g tejszÃn 1 csipetnyi szerecsendió 1 csipetnyi tengeri só 200 g füstölt húsos szalonna 12 dl húsleves 2 ek. vaj 50 g zeller 50 g póréhagyma 300 g hámozott burgonya 100 g hagyma
Vágjuk nagyobb darabokra a hagymát, burgonyát, a póréhagymát és a zellert, majd vajban pároljuk meg. Öntsük fel húslevessel, és főzzük alacsony hőfokon, 3 órát.
Vágjuk kis kockákra a szalonnát, süssük ki, majd csepegtessük le róla a zsÃrt.
Turmixoljuk össze a burgonyalevest, fűszerezzük sóval, szerecsendióval, majd keverjük bele a tejszÃnt. Szórjuk a metélÅ‘hagymát és a szalonnát a levesbe, és azonnal tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Egy adag: 570 kcal / kJ.
|