Tejszínes burgonyaleves


Hozzávalók (4)


2 ek. vagdalt metélőhagyma
200 g tejszín
1 csipetnyi szerecsendió
1 csipetnyi tengeri só
200 g füstölt húsos szalonna
12 dl húsleves
2 ek. vaj
50 g zeller
50 g póréhagyma
300 g hámozott burgonya
100 g hagyma

Vágjuk nagyobb darabokra a hagymát, burgonyát, a póréhagymát és a zellert, majd vajban pároljuk meg. Öntsük fel húslevessel, és főzzük alacsony hőfokon, 3 órát. Vágjuk kis kockákra a szalonnát, süssük ki, majd csepegtessük le róla a zsírt. Turmixoljuk össze a burgonyalevest, fűszerezzük sóval, szerecsendióval, majd keverjük bele a tejszínt. Szórjuk a metélőhagymát és a szalonnát a levesbe, és azonnal tálaljuk.


Elkészítési idő: 1 óra.
Egy adag: 570 kcal / kJ.