Karfiolleves
Hozzávalók
(4)
1 csipetnyi szerecsendió 1 kevés frissen Å‘rölt fehérbors 1 csipetnyi tengeri só 200 g tejszÃn 2 ek. vagdalt zöldfűszer 2 szelet fehérkenyér 1 tk. vaj 2 ek. vagdalt mogyoróhagyma 700 ml zöldségleves 1 db kis karfiol
Szedjük rózsáira a karfiolt, vagdaljuk fel, fÅ‘zzük a levesben 2 percig, majd tegyük félre. Vagdaljuk apróra a karfiol torzsáját, és pároljuk üvegesre a vajban, a hagymával együtt. Öntsük fel a levessel, és fÅ‘zzük 1 órát. Vágjuk a kenyeret kb. 1 cm-es kockákra, pirÃtsuk meg 1 evÅ‘kanál vajban, majd keverjük össze a zöldfűszerekkel.
Turmixoljuk össze a levest, és passzÃrozzuk át egy szitán. Keverjük bele a tejszÃnt, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
Tálalás előtt forraljuk fel újra a levest, szórjuk bele a zöldfűszeres kenyérkockákat.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
Egy adag: 240 kcal / kJ.
|