Karfiolleves


Hozzávalók (4)


1 csipetnyi szerecsendió
1 kevés frissen őrölt fehérbors
1 csipetnyi tengeri só
200 g tejszín
2 ek. vagdalt zöldfűszer
2 szelet fehérkenyér
1 tk. vaj
2 ek. vagdalt mogyoróhagyma
700 ml zöldségleves
1 db kis karfiol

Szedjük rózsáira a karfiolt, vagdaljuk fel, főzzük a levesben 2 percig, majd tegyük félre. Vagdaljuk apróra a karfiol torzsáját, és pároljuk üvegesre a vajban, a hagymával együtt. Öntsük fel a levessel, és főzzük 1 órát. Vágjuk a kenyeret kb. 1 cm-es kockákra, pirítsuk meg 1 evőkanál vajban, majd keverjük össze a zöldfűszerekkel. Turmixoljuk össze a levest, és passzírozzuk át egy szitán. Keverjük bele a tejszínt, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Tálalás előtt forraljuk fel újra a levest, szórjuk bele a zöldfűszeres kenyérkockákat.


Elkészítési idő: 45 perc.
Egy adag: 240 kcal / kJ.