Zöldséges haltál


Hozzávalók (4)


1 ek. vagdalt kapor
1 csipetnyi só
1 kevés vagdalt tárkony
1 ek. vagdalt petrezselyem
1 csipetnyi frissen őrölt bors
150 g füstölt hal
250 g halfilé
150 g hámozott paradicsom
5 dl halleves
0,5 db csíkokra vágott piros paprika
1 db felszeletelt cukkíni
250 g kockákra vágott sárgarépa
1 db kockákra vágott édeskömény-gumó
1 csomó apróra vagdalt leveszöldség zöldje
1 db apróra vagdalt hagyma
4 ek. vaj vagy margarin

Forrósítsuk fel a zsiradékot egy edényben. Pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a zöldséget, és pároljuk 5 percig. Öntsük fel hallevessel, és főzzük az egészet közepes hőfokon kb. 10 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot és a halat, és főzzük alacsony hőfokon újabb 10 percig. Húzzuk le a füstölt hal bőrét, szedjük ki a szálkáit, tépkedjük darabokra, és melegítsük fel a levesben. Fűszerezzük a levest a fűszerekkel, szórjuk meg a zöldfűszerekkel.


Elkészítési idő: 45 perc.
Egy adag: 370 kcal / kJ.