Zöldséges haltál
Hozzávalók
(4)
1 ek. vagdalt kapor 1 csipetnyi só 1 kevés vagdalt tárkony 1 ek. vagdalt petrezselyem 1 csipetnyi frissen Å‘rölt bors 150 g füstölt hal 250 g halfilé 150 g hámozott paradicsom 5 dl halleves 0,5 db csÃkokra vágott piros paprika 1 db felszeletelt cukkÃni 250 g kockákra vágott sárgarépa 1 db kockákra vágott édeskömény-gumó 1 csomó apróra vagdalt leveszöldség zöldje 1 db apróra vagdalt hagyma 4 ek. vaj vagy margarin
ForrósÃtsuk fel a zsiradékot egy edényben. Pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a zöldséget, és pároljuk 5 percig.
Öntsük fel hallevessel, és főzzük az egészet közepes hőfokon kb. 10 percig.
Adjuk hozzá a paradicsomot és a halat, és fÅ‘zzük alacsony hÅ‘fokon újabb 10 percig. Húzzuk le a füstölt hal bÅ‘rét, szedjük ki a szálkáit, tépkedjük darabokra, és melegÃtsük fel a levesben.
Fűszerezzük a levest a fűszerekkel, szórjuk meg a zöldfűszerekkel.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
Egy adag: 370 kcal / kJ.
|