Vitello tonato
Hozzávalók
(2)
1 csipet cukor 1 csipet cayenne-bors 1 csipet bors 1 csipet só 2 csepp gyümölcsecet 1 ek. kapri 4 ek. Chardonnay Cuvée 125 g tejszÃn 75 ml olÃvaolaj 1 db tojássárgája 0,5 db citrom leve 4 db szardellafilé 50 g olajos tonhal 1 gerezd fokhagyma 1 ek. olaj 300 g borjú
Olajban süssük meg a borjúhúst, majd hagyjuk kihűlni.
Vágjuk a húst leheletvékony szeletekre. Tegyük egy tányérra.
Törjük át a fokhagymát, a tonhalat és a szardellafilét. Keverjük hozzá a citromlevet és a tojássárgáját, habverővel keverjük hozzá cseppenként az olajat.
Öntsük fel tejszÃnnel, borral, keverjük krémes mártássá. Adjuk hozzá a lecsepegtetett kaprit, majd ÃzesÃtsük a mártást. Osszuk el a tonhalmártást a hússzeleteken, hagyjuk a hűtÅ‘szekrényben kb. 10-15 percig állni.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
Egy adag: 790 kcal / kJ.
|