Vitello tonato


Hozzávalók (2)


1 csipet cukor
1 csipet cayenne-bors
1 csipet bors
1 csipet só
2 csepp gyümölcsecet
1 ek. kapri
4 ek. Chardonnay Cuvée
125 g tejszín
75 ml olívaolaj
1 db tojássárgája
0,5 db citrom leve
4 db szardellafilé
50 g olajos tonhal
1 gerezd fokhagyma
1 ek. olaj
300 g borjú

Olajban süssük meg a borjúhúst, majd hagyjuk kihűlni. Vágjuk a húst leheletvékony szeletekre. Tegyük egy tányérra. Törjük át a fokhagymát, a tonhalat és a szardellafilét. Keverjük hozzá a citromlevet és a tojássárgáját, habverővel keverjük hozzá cseppenként az olajat. Öntsük fel tejszínnel, borral, keverjük krémes mártássá. Adjuk hozzá a lecsepegtetett kaprit, majd ízesítsük a mártást. Osszuk el a tonhalmártást a hússzeleteken, hagyjuk a hűtőszekrényben kb. 10-15 percig állni.


Elkészítési idő: 45 perc.
Egy adag: 790 kcal / kJ.