Nápolyi borjúszelet


Hozzávalók


70 dkg borjúcomb
só
őrölt bors
6 evőkanál Monini
GranFuttato olívaolaj
30 dkg paradicsom
1 gerezd fokhagyma
origano
1 vöröshagyma
a tál kikenéséhez: olívaolaj

A húst megmossuk, leszárogatjuk és felszeleteljük. A szeleteket kiverjük, megsózzuk, a borssal fűszerezzük. Az olajból 3 evőkanálnyit felmelegítünk, és a húsokat egyenként megsütjük rajta. Tálalásig melegen tartjuk. A paradicsomot megmossuk, meghámozzuk, magjait kidobjuk, húsát hosszú csíkokra vágjuk. 1 evő- kanál olajon megfuttatjuk, megsózzuk, borssal és origanóval fűszerezzük, majd 1-2 percig rotyogtatjuk. A hagymát meghámozzuk, félfőre (félbe, majd karikákra) vágjuk, és 1 evőkanál olajon egy kissé megfonnyasztjuk. Egy tűzálló tálat a maradék olívaolajjal kikenünk, a hússzeleteket belefektetjük, a paradicsomos raguból egy-egy kanálnyit teszünk rájuk, majd a hagymacsíkokkal és a maradék origanóval megszórjuk. Forró sütőbe toljuk, de csak annyi időre, amíg jól felforrósodik. Párolt rizs-zsel tálaljuk.


Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 400 kcal / 1671 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Soproni kékfrankos '02).