Nápolyi borjúszelet
Hozzávalók
70 dkg borjúcomb só Å‘rölt bors 6 evÅ‘kanál Monini GranFuttato olÃvaolaj 30 dkg paradicsom 1 gerezd fokhagyma origano 1 vöröshagyma a tál kikenéséhez: olÃvaolaj
A húst megmossuk, leszárogatjuk és felszeleteljük. A szeleteket kiverjük, megsózzuk, a borssal fűszerezzük. Az olajból 3 evÅ‘kanálnyit felmelegÃtünk, és a húsokat egyenként megsütjük rajta. Tálalásig melegen tartjuk. A paradicsomot megmossuk, meghámozzuk, magjait kidobjuk, húsát hosszú csÃkokra vágjuk. 1 evÅ‘-
kanál olajon megfuttatjuk, megsózzuk, borssal és origanóval
fűszerezzük, majd 1-2 percig rotyogtatjuk.
A hagymát meghámozzuk, félfÅ‘re (félbe, majd karikákra) vágjuk, és 1 evÅ‘kanál olajon egy kissé megfonnyasztjuk. Egy tűzálló tálat a maradék olÃvaolajjal kikenünk, a hússzeleteket belefektetjük, a paradicsomos raguból egy-egy kanálnyit teszünk rájuk, majd a hagymacsÃkokkal és a maradék origanóval megszórjuk. Forró sütÅ‘be toljuk, de csak annyi idÅ‘re, amÃg jól felforrósodik. Párolt rizs-zsel tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
Egy adag: 400 kcal / 1671 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Soproni kékfrankos '02).
|