Szalonnás burgonyakrémleves


Hozzávalók


80 dkg burgonya
2 kis zeller
arasznyi póréhagyma
1 vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 l húsleves
só
őrölt bors
1 kiskanál majoránna
1 dl tejszín
10 dkg húsos szalonna

A burgonyát és a zellert meghámozzuk, megmossuk és egycentis kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a hagymát lehéjazzuk és finomra aprítjuk. A vajat megforrósítjuk és a hagymát megfuttatjuk rajta. Ezután a burgonyát és a zellert is beleszórjuk, egy kissé megpároljuk, majd a levessel felengedjük. Megsózzuk, a borssal és a majoránnával fűszerezzük, majd puhára főzzük (kb. 20 perc). Ezután merülőmixerrel pépesítjük, és a pórékarikákat beleszórva még 10 percig főzzük. Közben a szalonnát apró csíkokra vágjuk, zsírját ki-sütjük. A levest a pörccel díszítve kínáljuk.


Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 450 kcal / 1890 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Csopaki szürkebarát '02).