Szalonnás burgonyakrémleves
Hozzávalók
80 dkg burgonya 2 kis zeller arasznyi póréhagyma 1 vöröshagyma 1 evÅ‘kanál olaj 1 l húsleves só Å‘rölt bors 1 kiskanál majoránna 1 dl tejszÃn 10 dkg húsos szalonna
A burgonyát és a zellert meghámozzuk, megmossuk és egycentis kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztÃtjuk, felkarikázzuk, a hagymát lehéjazzuk és finomra aprÃtjuk. A vajat megforrósÃtjuk és a hagymát megfuttatjuk rajta. Ezután a burgonyát és a zellert is beleszórjuk, egy kissé megpároljuk, majd a levessel felengedjük. Megsózzuk, a borssal és a majoránnával fűszerezzük, majd puhára fÅ‘zzük (kb. 20 perc). Ezután merülÅ‘mixerrel pépesÃtjük, és a pórékarikákat beleszórva még 10 percig fÅ‘zzük. Közben a szalonnát apró csÃkokra vágjuk, zsÃrját ki-sütjük. A levest a pörccel dÃszÃtve kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
Egy adag: 450 kcal / 1890 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Csopaki szürkebarát '02).
|