Zöldségleves árpagyönggyel


Hozzávalók


10 dkg árpagyöngy
8 dl zöldségleves
(leveskockából is jó)
1 vöröshagyma
3 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
2 evőkanál vaj
2 dl tejszín

őrölt bors
1 evőkanál felaprított
metélőhagyma

Az árpát megmossuk, lecsepegtetjük, majd a levessel leöntve egy éjszakán át hagyjuk puhulni. Másnap a hagymát lehéjazzuk és felaprítjuk. A répát és a gyökeret megtisztítjuk, az almareszelőn lereszeljük. A forró vajon először a hagymát megfuttatjuk, majd a zöldségeket is rádobjuk. Állandóan kevergetve megpároljuk, az árpát a levével együtt hozzáadjuk. Ezután még 5-10 percig főzzük, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A levest megsózzuk, a borssal fűszerezzük, a tűzről lehúzva a tejszínt lazán belekeverjük. A finomra vágott metélőhagymával meghintve tálaljuk.


Elkészítési idő: 25 perc + az árpa áztatása.
Egy adag: 300 kcal / 1260 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Neszmélyi cserszegi fûszeres '03).