Zöldségleves árpagyönggyel
Hozzávalók
10 dkg árpagyöngy 8 dl zöldségleves (leveskockából is jó) 1 vöröshagyma 3 sárgarépa 2 petrezselyemgyökér 2 evőkanál vaj 2 dl tejszín só őrölt bors 1 evőkanál felaprított metélőhagyma
Az árpát megmossuk, lecsepegtetjük, majd a levessel leöntve egy
éjszakán át hagyjuk puhulni. Másnap a hagymát lehéjazzuk és felaprítjuk. A répát és a gyökeret megtisztítjuk, az almareszelőn lereszeljük. A forró vajon először a hagymát megfuttatjuk, majd a zöldségeket
is rádobjuk. Állandóan kevergetve megpároljuk, az árpát a levével együtt hozzáadjuk. Ezután még 5-10 percig főzzük, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A levest megsózzuk, a borssal fűszerezzük,
a tűzről lehúzva a tejszínt lazán belekeverjük. A finomra vágott metélőhagymával meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc + az árpa áztatása.
Egy adag: 300 kcal / 1260 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Neszmélyi cserszegi fûszeres '03).
|