Sárgarépás burgonyakrémleves


Hozzávalók


1 vöröshagyma
1 kis zellergumó
2 sárgarépa
40 dkg burgonya
4 evőkanál Rama margarin
8 dl zöldségleves
2 dl tej
só
őrölt bors
reszelt szerecsendió
1 dl tejszín
1 csokor metélőhagyma
2 szelet szendvicskenyér

A hagymát lehéjazzuk, és felaprítjuk. A zellert, a répát és a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk. A margarin felét megforrósítjuk, és a hagymát megfuttatjuk rajta. A zöldségeket is rádobjuk, átforgatjuk, majd a levessel és a tejjel felengedjük. Amikor minden puhára főtt (kb. 15 perc), merülőmixerrel pépesítjük. Megsózzuk, a borssal és a szerecsendióval fűszerezzük. A tejszínt óvatosan belekeverjük, ettől lesz igazán szép selymes a színe. A metélőhagymát megmossuk, felaprítjuk. A kenyérszeleteket kis kockákra vágjuk és a maradék margarinon aranysárgára pirítjuk. A levest a pirított kenyérkockákkal és a metélőhagymával megszórva tálaljuk.


Elkészítési idő: 35 perc.
Egy adag: 665 kcal / 2790 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Pannonhalmi chardonnay '03).