Sárgarépás burgonyakrémleves
Hozzávalók
1 vöröshagyma 1 kis zellergumó 2 sárgarépa 40 dkg burgonya 4 evÅ‘kanál Rama margarin 8 dl zöldségleves 2 dl tej só Å‘rölt bors reszelt szerecsendió 1 dl tejszÃn 1 csokor metélÅ‘hagyma 2 szelet szendvicskenyér
A hagymát lehéjazzuk, és felaprÃtjuk. A zellert, a répát és a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk. A margarin felét megforrósÃtjuk, és a hagymát megfuttatjuk rajta. A zöldségeket is rádobjuk, átforgatjuk, majd a levessel és a tejjel felengedjük. Amikor minden puhára fÅ‘tt (kb. 15 perc), merülÅ‘mixerrel pépesÃtjük. Megsózzuk, a borssal és a szerecsendióval fűszerezzük. A tejszÃnt óvatosan belekeverjük, ettÅ‘l lesz igazán szép selymes a szÃne. A metélÅ‘hagymát megmossuk, felaprÃtjuk. A kenyérszeleteket kis kockákra vágjuk és a maradék margarinon aranysárgára pirÃtjuk. A levest a pirÃtott kenyérkockákkal és a metélÅ‘hagymával megszórva tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc.
Egy adag: 665 kcal / 2790 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Pannonhalmi chardonnay '03).
|