Citromos túrótorta (sütés nélkül)


Hozzávalók


3 tojássárgája
30 dkg kristálycukor
12,5 dkg Rama
margarin
1 zacskó
vaníliás cukor
1 citrom
reszelt héja
50 dkg túró
1 tasak (25 g) étkezési
zselatin
1,5 dl tej
a díszítéshez:
3 egész citrom
2 evőkanál víz
5 dkg cukor

A tojások sárgáját a cukorral, a margarinnal, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával habosra keverjük. Hozzáadjuk a szitán áttört túrót, a 1,5 deci vízben feloldott zselatint és a felforrósított tejet. Hideg vízzel kiöblített nagy kuglófformába öntjük, és hűtőbe tesszük kb. 2-3 órára, hogy megdermedjen. Közben 2 citromot meghámozunk és kifilézünk, azaz gerezdekre szedjük, majd a fehér bundáját és hártyáját lefejetjük. 2 evőkanál vizet felforralunk és 5 dkg cukorral szirupot készítünk belőle. Ebbe forgatjuk bele (nem főzzük!) óvatosan a citromgerezdeket, ügyelve arra, hogy egészben maradjanak, majd rácsra téve lecsöpögtetjük. Tálaláskor a formát néhány pillanatra forró vízbe állítjuk, és tartalmát tálra borítjuk. Tetejét cukrozott gyümölccsel kirakjuk, oldalát felezett citromkarikákkal díszítjük.


Elkészítési idő: 25 perc + dermesztés.
Egy adag: 391 kcal / 1633 kJ.
Italajánlat: félédes fehérbor (Balatonszõlõsi zenit '03).