Karamellás-narancsos túrópuding
Hozzávalók
fél csomag fÅ‘zni való vanÃliás pudingpor 2 dl tej 1 tasak (25 g) étkezési zselatin 3 tojás-sárgája 15 dkg kristálycukor 1 csomag vanÃliás cukor 4 narancs 1 narancs reszelt héja 40 dkg Ómer zsÃrszegény savótúró az öntethez: 15 dkg kristálycukor 5 evÅ‘kanál vÃz a dÃszÃtéshez: 1 narancs héja
A pudingport a tejjel a tasakon lévÅ‘ utasÃtás szerint elkészÃtjük. Az étkezési zselatint 3 evÅ‘kanál langyos vÃzben feloldjuk. Közben a tojások sárgáját a cukorral, a narancsok kifacsart levével és 1 narancs finomra reszelt sárga héjával habosra keverjük, majd a szitán áttört túrót, a zselatint és a kihűlt pudingot hozzáadjuk. Hideg vÃzzel kiöblÃtett kuglófformába öntjük, és hűtÅ‘be tesszük kb. 2-3 órára. Közben a cukorból világosbarna karamellt készÃtünk és 5 evÅ‘kanál vÃzzel felengedjük.Egy evÅ‘kanálnyit félreteszünk belÅ‘le.
A dÃszÃtéshez a narancs sárga héját vékony csÃkokra vágjuk, és a pirÃtott cukorba forgatjuk. Amikor a krém megszilárdult, tányérra borÃtjuk, a karamellt rálocsoljuk, és a narancshéjjal dÃszÃtjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc + dermesztés.
Egy adag: 431 kcal / 1801 kJ.
Italajánlat: édes bor (Tokaji muscat lunel 2000).
|