Karamellás-narancsos túrópuding


Hozzávalók


fél csomag főzni való vaníliás
pudingpor
2 dl tej
1 tasak
(25 g) étkezési zselatin
3 tojás-sárgája
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
4 narancs
1 narancs reszelt héja
40 dkg Ómer zsírszegény savótúró
az öntethez:
15 dkg kristálycukor
5 evőkanál víz
a díszítéshez:
1 narancs héja

A pudingport a tejjel a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. Az étkezési zselatint 3 evőkanál langyos vízben feloldjuk. Közben a tojások sárgáját a cukorral, a narancsok kifacsart levével és 1 narancs finomra reszelt sárga héjával habosra keverjük, majd a szitán áttört túrót, a zselatint és a kihűlt pudingot hozzáadjuk. Hideg vízzel kiöblített kuglófformába öntjük, és hűtőbe tesszük kb. 2-3 órára. Közben a cukorból világosbarna karamellt készítünk és 5 evőkanál vízzel felengedjük.Egy evőkanálnyit félreteszünk belőle. A díszítéshez a narancs sárga héját vékony csíkokra vágjuk, és a pirított cukorba forgatjuk. Amikor a krém megszilárdult, tányérra borítjuk, a karamellt rálocsoljuk, és a narancshéjjal díszítjük.


Elkészítési idő: 50 perc + dermesztés.
Egy adag: 431 kcal / 1801 kJ.
Italajánlat: édes bor (Tokaji muscat lunel 2000).