Fogasfilé kapros vargányamártással


Hozzávalók


80 dkg fogasfilé

őrölt fehér bors
4 evőkanál citromlé
a mártáshoz: 30 dkg vargányagomba
1 vöröshagyma
5 dkg vaj
2,5 dl száraz fehérbor

3 evőkanál olaj
2,5 dl tejszín
1 csokor kapor
1 tojássárgája

A halfiléket sóval, borssal bedörzsöljük és a citromlével meglocsoljuk. Állni hagyjuk, amíg a gombamártás elkészül. A vargányát alaposan megmossuk, majd megtiszítjuk és felszeleteljük. 10-12 szép nagy szeletet kiválasztunk, a vajban hirtelen megsütjük, lecsöpögtetjük, és tálalásig melegen tartjuk. A hagymát lehéjazzuk, felaprítjuk, és az olajban megfuttatjuk. A maradék gombát egészen apróra vágjuk, hozzáadjuk, majd a borral felengedjük, és hagyjuk kissé puhulni. A tejszínt, a tojássárgáját és a felaprított kaprot belekeverjük, majd állandóan kevergetve mártás sűrűségűre beforraljuk. Végül a halfiléket a gomba sütésénél visszamaradt vajban hirtelen megsütjük, és a mártással leöntve, a gombaszeletekkel tálaljuk.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 593 kcal / 2484 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Neszmély sauvignon blanc '02).