Fogasfilé kapros vargányamártással
Hozzávalók
80 dkg fogasfilé só őrölt fehér bors 4 evőkanál citromlé a mártáshoz: 30 dkg vargányagomba 1 vöröshagyma 5 dkg vaj 2,5 dl száraz fehérbor só 3 evőkanál olaj 2,5 dl tejszín 1 csokor kapor 1 tojássárgája
A halfiléket sóval, borssal bedörzsöljük és a citromlével meglocsoljuk. Állni hagyjuk, amíg a gombamártás elkészül. A vargányát alaposan megmossuk, majd megtiszítjuk és felszeleteljük. 10-12 szép nagy szeletet kiválasztunk, a vajban hirtelen megsütjük, lecsöpögtetjük, és tálalásig melegen tartjuk. A hagymát lehéjazzuk, felaprítjuk, és az olajban megfuttatjuk. A maradék gombát egészen apróra vágjuk, hozzáadjuk, majd a borral felengedjük, és hagyjuk kissé puhulni. A tejszínt, a tojássárgáját és a felaprított kaprot belekeverjük, majd állandóan kevergetve mártás sűrűségűre beforraljuk. Végül a halfiléket a gomba sütésénél visszamaradt vajban hirtelen megsütjük, és a mártással leöntve, a gombaszeletekkel tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 593 kcal / 2484 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Neszmély sauvignon blanc '02).
|