PirÃtott dobverõk
Hozzávalók
1,2 kg csirke alsócomb só őrölt bors 3 evőkanál mustár 1 evőkanál fűszerpaprika 2 gerezd fokhagyma 1 dl olaj
A megmosott és leszárÃtott csirkecombokat besózzuk, a borssal fűszerezzük. A mustárból, a paprikából és az aprÃtott fokhagymából krémet keverünk, és a combokat bekenjük vele.
Egy tepsibe egymás mellé fektetjük, majd az olajjal meglocsoljuk, és 180 °C-os sütőben a levével öntözgetve világosbarnára sütjük.
Sült hasábburgonyával és a combok végére húzott papÃrsapkával (papillot) tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
Egy adag: 485 kcal / 2030 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Kemendi selection chardonnay barrique).
|