Klasszikus rántott csirkecomb


Hozzávalók


80 dkg csirkecomb
só
őrölt bors
15 dkg liszt
5 tojás
25 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
5 dl olaj

A csirkecombokat alaposan megmossuk, leszárítjuk, majd éles késsel a forgóknál kettévágjuk. A húsdarabokat a csont mentén bevágjuk, hogy biztosan átsüljenek. Sóval, borssal mindegyiket bedörzsöljük, 1 órára hűtőbe tesszük. A lisztet átszitáljuk, majd a húst megforgatjuk benne. A felesleges lisztet lerázzuk, majd a habosra felvert egész tojásokba mártjuk, végül a zsemlemorzsában meghempergetjük. Az így kapott bundát a tenyerünkkel lazán a húsra nyomkod- juk, majd egyik oldalukon forró, bő olajban fedővel letakarva, kö- zepes lángon megsütjük. Ezután a fedőt leemeljük, a csirkedarabokat megfordítjuk, és a másik oldalukat is pirosra sütjük. Rácsra vagy papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla. Friss fejes salátát kínálunk mellé. Különleges lesz, ha köretnek Riceland hosszúszemű előgőzölt és vad rizst főzünk hozzá.


Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés.
Egy adag: 698 kcal / 2919 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Etyeki pinot gris '02).