Klasszikus rántott csirkecomb
Hozzávalók
80 dkg csirkecomb só őrölt bors 15 dkg liszt 5 tojás 25 dkg zsemlemorzsa a sütéshez: 5 dl olaj
A csirkecombokat alaposan megmossuk, leszárÃtjuk, majd éles késsel a forgóknál kettévágjuk. A húsdarabokat a csont mentén bevágjuk, hogy biztosan átsüljenek. Sóval, borssal mindegyiket bedörzsöljük, 1 órára hűtÅ‘be tesszük. A lisztet átszitáljuk, majd a húst megforgatjuk benne. A felesleges lisztet lerázzuk, majd a habosra felvert egész tojásokba mártjuk, végül a zsemlemorzsában meghempergetjük.
Az Ãgy kapott bundát a tenyerünkkel lazán a húsra nyomkod-
juk, majd egyik oldalukon forró, bő olajban fedővel letakarva, kö-
zepes lángon megsütjük. Ezután a fedÅ‘t leemeljük, a csirkedarabokat megfordÃtjuk, és a másik oldalukat is pirosra sütjük. Rácsra vagy papÃrtörlÅ‘vel bélelt tányérra szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla. Friss fejes salátát kÃnálunk mellé. Különleges lesz, ha köretnek Riceland hosszúszemű elÅ‘gÅ‘zölt és vad rizst fÅ‘zünk hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc + pihentetés.
Egy adag: 698 kcal / 2919 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Etyeki pinot gris '02).
|