Grillen pirult marhahúspogácsa
Hozzávalók
8 dkg füstölt szalonna 3 vöröshagyma 60 dkg marhahús (felsál) 1 csokor petrezselyem 1 tojás só őrölt bors sütéshez: olaj
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsÃrját kisütjük. A pörcöt kiszedjük, és a finomra vágott hagymát a visszamaradt zsÃron megfuttatjuk. A tűzrÅ‘l lehúzzuk, és hagyjuk kihűlni. A marhahúst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk, és a hagymával meg a pörccel összekeverjük.
Az apróra vágott petrezselymet és a felvert tojást beledolgozzuk, megsózzuk, a borssal fűszerezzük. A masszából tenyérnyi pogácsákat formálunk, és egy kevés olajjal mindkét oldalukat jól megkenjük. Végül grillen vagy beolajozott serpenyőben megsütjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 347 kcal / 1455 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Villányi Amáta Cuvée
Cabernet.
|