Grillen pirult marhahúspogácsa


Hozzávalók


8 dkg füstölt szalonna
3 vöröshagyma
60 dkg marhahús (felsál)
1 csokor petrezselyem
1 tojás
só
őrölt bors
sütéshez: olaj

A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kisütjük. A pörcöt kiszedjük, és a finomra vágott hagymát a visszamaradt zsíron megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, és hagyjuk kihűlni. A marhahúst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk, és a hagymával meg a pörccel összekeverjük. Az apróra vágott petrezselymet és a felvert tojást beledolgozzuk, megsózzuk, a borssal fűszerezzük. A masszából tenyérnyi pogácsákat formálunk, és egy kevés olajjal mindkét oldalukat jól megkenjük. Végül grillen vagy beolajozott serpenyőben megsütjük.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 347 kcal / 1455 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Villányi Amáta Cuvée Cabernet.