Dinnye gyömbéres bormártásban


Hozzávalók


3 dl száraz fehérbor
1 citrom reszelt héja
körömnyi frissen
reszelt gyömbér
2 evőkanál cukor
1 citrom leve
1-1 apró zöld és sárga
húsú sárgadinnye
a díszítéshez:
10-12 friss mentalevél

A bort a citromhéjjal, a reszelt gyömbérrel és a cukorral addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik benne. A tűzről lehúzzuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután a citromlevet is belekeverjük. Közben a jól behűtött dinnyéket meghámozzuk, félbevágjuk, magos belsejüket kikanalazzuk, húsukat vékony cikkekre daraboljuk. Egy mély tálba rakjuk és a boros mártást rálocsoljuk. Ezután legalább egy órára a hű- tőszekrénybe állítjuk, hogy az ízek összeérjenek. Friss mentalevéllel díszítve kínáljuk.


Elkészítési idő: 25 perc + hûtés.
Egy adag: 136 kcal / 586 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Neszmélyi cserszegi fûszeres '03).