Dinnye gyömbéres bormártásban
Hozzávalók
3 dl száraz fehérbor 1 citrom reszelt héja körömnyi frissen reszelt gyömbér 2 evÅ‘kanál cukor 1 citrom leve 1-1 apró zöld és sárga húsú sárgadinnye a dÃszÃtéshez: 10-12 friss mentalevél
A bort a citromhéjjal, a reszelt gyömbérrel és a cukorral addig melegÃtjük, amÃg a cukor feloldódik benne. A tűzrÅ‘l lehúzzuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután a citromlevet is belekeverjük. Közben a jól behűtött dinnyéket meghámozzuk, félbevágjuk, magos belsejüket kikanalazzuk, húsukat vékony cikkekre daraboljuk. Egy mély tálba rakjuk és a boros mártást rálocsoljuk. Ezután legalább egy órára a hű-
tÅ‘szekrénybe állÃtjuk, hogy az Ãzek összeérjenek. Friss mentalevéllel dÃszÃtve kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc + hûtés.
Egy adag: 136 kcal / 586 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Neszmélyi cserszegi fûszeres '03).
|