Variációk sült burgonyára


Hozzávalók


a parasztos változathoz:
személyenként
3-4 közepes burgonya
16 szelet húsos, füstölt
szalonna
a fóliás-hagymáshoz:
8 közepes burgonya
12 dkg vaj, 1 vöröshagyma
só, őrölt fehér bors
1 evőkanál olaj

A parasztos változathoz a meghámozott burgonyákat rozsdamentes kötőtűvel körös-körül megszurkáljuk. Egyenként szalonnaszeletekbe tekerjük, alufóliába csomagoljuk, és az előbbiek szerint megsütjük. A fóliás-hagymás változathoz a burgonyát meghámozzuk, majd karalábévájóval mindegyikbe lyukakat fúrunk. A hagymát megreszeljük, a vajjal, a borssal és a sóval összekeverjük. Az üregekbe egy-egy mokkáskanálnyi hagymás vajat kenünk, és a burgonyákat egyenként beolajozott alufóliába csomagoljuk. Parázsba dobva 1 óra alatt sül meg.


Elkészítési idő: 1óra 15 perc.
Egy adag: 805 kcal / 3365 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Etyeki chardonnay 2000.