Hideg fokhagymás paradicsomleves


Hozzávalók


1 kis erőspaprika
1 fej vöröshagyma
6 gerezd friss fokhagyma
1 kg paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
1 l zöldségleves
(leveskockából is jó)

őrölt bors

Az erőspaprikát hosszában félbevágjuk, magjait kikaparjuk. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, 2 gerezdet áttörünk, a többit papírvékonyan felszeleteljük. A paradicsomot megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A paprikát, az áttört fokhagymát 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk. A paradicsomot rádobjuk, a levessel felengedjük, és 25-30 percig főzzük. Ezután sűrű szitán átnyomjuk, megsózzuk, a őrölt borssal fűszerezzük, és hűtőszekrénybe állítjuk. A fokhagymaszeleteket a maradék olajon aranysárgára pirítjuk. Tálaláskor a hideg levest a fokhagymaszeletekkel megszórjuk.


Elkészítési idő: 50 perc + hûtés.
Egy adag: 335 kcal / 1405 kJ.
Italajánlat: száraz rozé (Balatonboglári pinot noir-merlot rosé '03).