Tésztasalátával töltött paradicsom


Hozzávalók


Lobogva forró, sós vízben, amibe 1 evőkanál olajat is tettünk, kifőzünk 30 deka aprótésztát (például: rövid cső, csavart cső, szarvacska), leszűrjük és lecsepegtetjük. Amíg a tészta fő, 8 szép paradicsomot megmosunk, tetejükről egy-egy kalapot levágunk, magos belsejüket kikaparjuk, és enyhén besózva, üregükkel lefelé egy rácsra állítjuk. Ezután 2 evőkanál olajon megfuttatunk 2 gerezd zúzott fokhagymát. 1 szép, apró sárga húsú paprikát és 2 kisebb cukkinit kis kockákra vágunk, megforgatjuk az olajon, megsózzuk, egy kevés őrölt borssal és apróra vágott bazsalikommal fűszerezzük. A lecsepeg-tetett tésztát beleforgatjuk, és megszórjuk 1-2 maroknyi fekete olajbogyóval. A tésztasalátát a paradicsomok üregeibe kanalazzuk, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.


Elkészítési idő: 25 perc + hûtés.
Egy adag: 513 kcal / 2144 kJ.
Italajánlat: száraz rozé (Villányi pinot noir rosé '03).