Tésztasalátával töltött paradicsom
Hozzávalók
Lobogva forró, sós vÃzben, amibe 1 evÅ‘kanál olajat is tettünk, kifÅ‘zünk 30 deka aprótésztát (például: rövid csÅ‘, csavart csÅ‘, szarvacska), leszűrjük és lecsepegtetjük. AmÃg a tészta fÅ‘, 8 szép paradicsomot megmosunk, tetejükrÅ‘l egy-egy kalapot levágunk, magos belsejüket kikaparjuk, és enyhén besózva, üregükkel lefelé egy rácsra állÃtjuk. Ezután 2 evÅ‘kanál olajon megfuttatunk 2 gerezd zúzott fokhagymát. 1 szép, apró sárga húsú paprikát és 2 kisebb cukkinit kis kockákra vágunk, megforgatjuk az olajon, megsózzuk, egy kevés Å‘rölt borssal és apróra vágott bazsalikommal fűszerezzük. A lecsepeg-tetett tésztát beleforgatjuk, és megszórjuk 1-2 maroknyi fekete olajbogyóval. A tésztasalátát a paradicsomok üregeibe kanalazzuk, bazsalikomlevelekkel dÃszÃtve tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc + hûtés.
Egy adag: 513 kcal / 2144 kJ.
Italajánlat: száraz rozé (Villányi pinot noir rosé '03).
|