Ropogós gyümölcskenyér
Hozzávalók
(10 szelethez) 15 dkg pörkölt Kalifa mogyoró 15 dkg vaj vagy margarin 15 dkg cukor 3 tojás 20 dkg finomliszt 1 kiskanál sütőpor 1 dl joghurt 30 dkg friss sárgabarack a tetejére: pörkölt mogyoró és cukor
A mogyorót durvára vágjuk, egyharmadát a dÃszÃtéshez félretesszük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként a tojásokat is beledolgozzuk. Ezután kanalanként beleszórjuk a lisztet, a sütÅ‘port és a tört mogyorót. A legvégén a joghurtot is hozzáadjuk. A sárgabarackot leforrázzuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk.
A tésztamasszába forgatjuk, és az egészet egy kivajazott, belisztezett gyümölcskenyérformába öntjük.
A maradék pörkölt mogyorót a tetejére szórjuk. ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘be toljuk, és közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütÅ‘ben 165 °C) majdnem egy óra hosszat sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborÃtjuk, talpára állÃtjuk, és felszeletelve kÃnáljuk. A ropogós, pörkölt mogyorótól különlegesen finom lesz.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 400 kcal / 1640 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Badacsonyi Zeusz 2000).
|