Ropogós gyümölcskenyér


Hozzávalók


(10 szelethez)
15 dkg pörkölt Kalifa mogyoró
15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
3 tojás
20 dkg finomliszt
1 kiskanál sütőpor
1 dl joghurt
30 dkg friss sárgabarack
a tetejére:
pörkölt mogyoró és cukor

A mogyorót durvára vágjuk, egyharmadát a díszítéshez félretesszük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként a tojásokat is beledolgozzuk. Ezután kanalanként beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a tört mogyorót. A legvégén a joghurtot is hozzáadjuk. A sárgabarackot leforrázzuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A tésztamasszába forgatjuk, és az egészet egy kivajazott, belisztezett gyümölcskenyérformába öntjük. A maradék pörkölt mogyorót a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) majdnem egy óra hosszat sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, talpára állítjuk, és felszeletelve kínáljuk. A ropogós, pörkölt mogyorótól különlegesen finom lesz.


Elkészítési idő: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 400 kcal / 1640 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Badacsonyi Zeusz 2000).