Csirkés saláta Cézár módra


Hozzávalók


1 fej római saláta
1 avokádó
20 dkg csirkemellfilé
1 dl tyúkhúsleves
(leveskockából is jó)
10 dkg húsos füstölt
szalonna (ún. sliced bacon)
5 dkg pirított zsemlekocka
4 dkg reszelt parmezán
1,5 dl majonéz
1 dl száraz fehérbor

A salátát megmossuk, lecsepegtetjük és csíkokra tépkedjük. Tányérra fektetjük, majd a meghámozott és kockákra vágott avokádót rászórjuk. A levesben a csirkemellet puhára pároljuk. Kihűt-jük, csinos csíkokra vágjuk vagy tépjük, majd az avokádóra és a salátára dobjuk. A szalonnaszeleteket félbevágjuk, ropogósra sütjük, majd a zsemlekockával együtt a salátára szórjuk. Tálaláskor a parmezánnal meghintjük, és a borral simára kevert majonézzel meglocsoljuk. Csak frissen jó igazán.


Elkészítési idő: 25 perc.
Egy adag: 702 kcal / 2934 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Balatonfelvidéki olaszrizling '02).