Mozzarellás paradicsomsaláta
Hozzávalók
50 dkg paradicsom 25 dkg mozzarella 1 fej radicchio fél fej saláta 1 sárgarépa só Å‘rölt bors szárÃtott origano 6 evÅ‘kanál olÃvaolaj
A paradicsomot megmossuk, leszárogatjuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A sajtot lecsepegtetjük és vékonyan felszeleteljük. A salátákat folyó vÃz alatt alaposan lemossuk, a sárgarépát megtisztÃtjuk. A kétféle salátát kisebb darabokra tépjük, a répát gyufaszálnyi hasábokra vágjuk. A paradicsom- és sajtkarikákat váltakozva, legyezÅ‘ alakban a tányérokra rendezzük, a salátát melléhalmozzuk, a répacsÃkokkal megszórjuk. Megsózzuk, a borssal és az origanóval fűszerezzük. Végül az olÃvaolajjal megöntözve, friss franciakenyérrel tálaljuk
ElkészÃtési idÅ‘: 20 perc.
Egy adag: 378 kcal / 1579 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Szekszárdi rajnai rizling '02).
|