Mozzarellás paradicsomsaláta


Hozzávalók


50 dkg paradicsom
25 dkg mozzarella
1 fej radicchio
fél fej saláta
1 sárgarépa
só
őrölt bors
szárított origano
6 evőkanál olívaolaj

A paradicsomot megmossuk, leszárogatjuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A sajtot lecsepegtetjük és vékonyan felszeleteljük. A salátákat folyó víz alatt alaposan lemossuk, a sárgarépát megtisztítjuk. A kétféle salátát kisebb darabokra tépjük, a répát gyufaszálnyi hasábokra vágjuk. A paradicsom- és sajtkarikákat váltakozva, legyező alakban a tányérokra rendezzük, a salátát melléhalmozzuk, a répacsíkokkal megszórjuk. Megsózzuk, a borssal és az origanóval fűszerezzük. Végül az olívaolajjal megöntözve, friss franciakenyérrel tálaljuk


Elkészítési idő: 20 perc.
Egy adag: 378 kcal / 1579 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Szekszárdi rajnai rizling '02).