Mediterrán saláta


Hozzávalók


20 dkg zöldhüvelyű bab
só
30 dkg apró (koktél-)
paradicsom
1 sárgarépa
1 avokádó
fél-fél fej radicchio
és fejessaláta
citromlé
őrölt bors
6 evőkanál olívaolaj

A babot megtisztítjuk, majd a szálakat egészben hagyva lobogva forró sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A paradicsomot megmossuk, szárait lecsípjük. A répát megtisztítjuk és gyufaszálnyi hasábokra vágjuk. Az avokádót meghámozzuk, magját kiemeljük, húsát egycentis kockákra vágjuk. A salá-tákat megmossuk, lecsepegtetjük, és apróbb darabokra tépjük. Az összes előkészített zöldséget egy mély tálban óvatosan összekeverjük. A citromlével megöntözzük, megsózzuk, a borssal fűszerezzük. Az olívaolajjal leöntve tálaljuk.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 295 kcal / 1233 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Badacsonyi olaszrizling).