Mediterrán saláta
Hozzávalók
20 dkg zöldhüvelyű bab só 30 dkg apró (koktél-) paradicsom 1 sárgarépa 1 avokádó fél-fél fej radicchio és fejessaláta citromlé Å‘rölt bors 6 evÅ‘kanál olÃvaolaj
A babot megtisztÃtjuk, majd a szálakat egészben hagyva lobogva forró sós vÃzben megfÅ‘zzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A paradicsomot megmossuk, szárait lecsÃpjük. A répát megtisztÃtjuk és gyufaszálnyi hasábokra vágjuk. Az avokádót meghámozzuk, magját kiemeljük, húsát egycentis kockákra vágjuk. A salá-tákat megmossuk, lecsepegtetjük, és apróbb darabokra tépjük.
Az összes elÅ‘készÃtett zöldséget egy mély tálban óvatosan összekeverjük. A citromlével megöntözzük, megsózzuk, a borssal fűszerezzük. Az olÃvaolajjal leöntve tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 295 kcal / 1233 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Badacsonyi olaszrizling).
|