Paradicsompaprikás tatárbifsztek
Hozzávalók
2 paradicsompaprika
1 kicsi piros erős paprika
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor metélőhagyma
30 dkg darált bélszÃn
1 tojás
1 kiskanál mustár
só, őrölt bors
A paradicsompaprikákat megmossuk, kicsumázzuk és egészen finomra vágjuk. Az erÅ‘s paprikát is beleaprÃtjuk. A hagymát megtisztÃtjuk és a metélÅ‘hagymával együtt felaprÃtjuk. A darált bélszÃnt a tojással, a paprikával, a hagymával, a metélÅ‘hagymával és a mustárral összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk és jól egybedolgozzuk. A pirospaprikától nemcsak több lesz, de szép étvágygerjesztÅ‘ piros szÃnt is kap. A szokásos módon egy tányér közepére halmozzuk és friss paradicsommal, uborkával, salátalevelekkel körÃtjük. A tetejére dÃszÃtésül kaviárt is szórhatunk. PirÃtott kenyérrel azonnal tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Italajánlat: száraz vörösbor Villányi cabernet sauvignon '98.
|