Paradicsompaprikás tatárbifsztek


Hozzávalók


2 paradicsompaprika
1 kicsi piros erős paprika
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor metélőhagyma
30 dkg darált bélszín
1 tojás
1 kiskanál mustár
só, őrölt bors

A paradicsompaprikákat megmossuk, kicsumázzuk és egészen finomra vágjuk. Az erős paprikát is beleaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk és a metélőhagymával együtt felaprítjuk. A darált bélszínt a tojással, a paprikával, a hagymával, a metélőhagymával és a mustárral összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk és jól egybedolgozzuk. A pirospaprikától nemcsak több lesz, de szép étvágygerjesztő piros színt is kap. A szokásos módon egy tányér közepére halmozzuk és friss paradicsommal, uborkával, salátalevelekkel körítjük. A tetejére díszítésül kaviárt is szórhatunk. Pirított kenyérrel azonnal tálaljuk.


Elkészítési idő: 30 perc.

Italajánlat: száraz vörösbor Villányi cabernet sauvignon '98.