Katalán krém Két Szerecsen módra
Hozzávalók
(6 személyre)
12 tojás sárgája 1/2 l tej 1/2 l tejszÃn 20 dkg cukor 2 dkg Å‘rölt fahéj
A tojások sárgáját a cukorral és a fahéjjal kikeverjük, majd állandóan kevergetve felöntjük a felforralt tej és tejszÃn keverékével. Az egészet átszűrjük, és tűzálló tálakban vagy cserépedényekben vÃzgÅ‘zön 100-120 fokon átgÅ‘zöljük. A kész krémet a tálkákban lehűtjük, és tálalásig hűtÅ‘szekrényben tároljuk. Közvetlenül a tálalás elÅ‘tt a kristálycukrot a krém felszÃnén egyenletesen elosztjuk, és rápirÃtjuk. Az ideális eszköz erre a konyhai hegesztÅ‘pisztoly, ha nincs otthon ilyesmi, akkor a cukrozás elÅ‘tt két percre tegyük a tálkákat a mélyhűtÅ‘be, majd a cukrot a krémre szórva rakjuk be a tálkákat felülrÅ‘l grillezni tudó sütÅ‘be, és a legnagyobb lángon égessük rá a cukrot.
Jótanács: Ha a fenti megoldás sem megvalósÃtható, akkor egy külön edényben olvasszuk fel a kristálycukrot, és Ãgy öntsünk a tetejére égetett cukormázat..
|